Telefon Dolandırıcılarına Dikkat!

TAVŞANLI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TELEFON DOLANDIRICILARINA KARŞI VATANDAŞI UYARDI. HİÇBİR DEVLET GÖREVLİSİNİN VATANDAŞTAN PARA TALEP ETMEYECEĞİNİ DİLE GETİREN EMNİYET MÜDÜRÜ TURGAY TEMEL “İKİ VATANDAŞIMIZIN DOLANDIRILMASINI SON ANDA ÖNLEDİK. HALKIMIZ UYANIK OLSUN VE BU TÜR TALEPLERİ DİKKATE ALMASIN” DEDİ. TAVŞANLI BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER İSE POLİS VE JANDARMA EKİPLERİNE BAŞARILAR DİLEYEREK HALKIMIZIN KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLERE KARŞI DİKKATLİ OLMASINI İSTEDİ.

Gündem Yayın: 06 Nisan 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 06.04.2016 17:06:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3401 okunma
Google News


 

 Profesöründen 10 yaşındaki çocuğa kadar birçok kişiyi mağdur eden telefon dolandırıcıları Tavşanlı’daki vatandaşları da tehdit ediyor. Son günlerde artan dolandırıcılık girişimleri sonrasında harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek adına yoğun bir çalışma başlattı.

Telefonla kandırılan iki vatandaşın dolandırılması son anda önlendi. ATM’den yüklü miktarda para yatırmak isteyen bir kişi uyarılırken, PTT’den para yatıran kişinin parasını tekrar geri çekmesi sağlandı.

Bu bağlamda Tavşanlı Belediyesi’nin yayın organları ve reklam alanlarında uyarıcı yayınlar yapılması istendi. Emniyet Müdürü Turgay Temel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Halkımızın kötü niyetli dolandırıcılara karşı dikkatli ve sağduyulu olmasını istiyoruz. Bu kişiler kendilerini polis, savcı, hakim gibi sıfatlarla tanıtarak terör örgütlerini öne sürerek vatandaşlarımızı dolandırmak istiyor. Bu tür girişimler karşısında dikkatli olmalı ve telefonu hemen kapatarak 155 polis merkezini aramalıyız. Tavşanlı Emniyeti olarak vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyoruz. Hiçbir devlet görevlisi yani polis, savcı, hakim, doktor telefon açarak bir hesaba veya bir bölgeye para, ziynet eşyası bırakılmasını istemez. Bu taleplerle karşılaşan kişilerin polis merkezimizi bilgilendirmesini istiyoruz” dedi

Tavşanlı Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ilçe merkezinde yürüttüğü çalışmalarla ilçe halkını bilgilendirmeye devam edecek.

Bu arada Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’de Tavşanlı Emniyeti ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na başarılar dileyerek halkımızın bu tür kötü niyetli dolandırıcılar karşısında dikkatli olmasını istedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.