Tavşanlı ORMANI Yanıyor

Yaşam Yayın: 26 Ağustos 2012 - Pazar - Güncelleme: 26.08.2012 16:48:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3153 okunma
Google News

Tavşanlı'da henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Söndürme çalışmalarına orman yangın ekipleri ve bir çok vatandaş katıldı.

Kütahya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mücahit Eracar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayrı noktalarda birbirinden bağımsız orman yangınlarının çıktığını belirterek, bu orman yangınlarının rüzgarınında etkisiyle bölgedeki yakın köylere doğru ilerlediğini bildirdi.

Yangınların, Şahinköy Kelepir mevkisi, Tunçbilek Işık Sitesi ormanlık sahası, Gazelyakup köyü, Örenköy, Domaniç Çalköy ve Çayıroluk köyü çevresinde etkili olduğunu ifade eden Eracar, şöyle konuştu:

"Yangın, özellikle Çayıroluk köyünü tehdit ediyor. Şu an yangın çıkan bölgeye ulaşmaya çalışıyoruz. Özellikle Çayıroluk köyü tarafında alevlerin köye ulaşmaması için tedbirlerimizi aldık. Çalışmalara Balıkesir'den 1 helikopter de havadan destek veriyor. Bir helikopter de Nazilli'den yola çıktı. Yangına, 30 arazöz, 6 su tankeri, belediyelere ait itfaiye ekipleri ve çok sayıda Orman Bölge Müdürlüğü personeliyle yangına müdahale ediyoruz." dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.