TAVŞANLI ADLİYEMİZDE İŞ MAHKEMESİ KURULDU

TAVŞANLI ADLİYEMİZDE İŞ MAHKEMESİ KURULDU

Gündem Yayın: 06 Mart 2014 - Perşembe - Güncelleme: 06.03.2014 11:44:44
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
3824 okunma
Google News

 

 

Tavşanlı ilçemizde çalışan işçi kardeşlerimizin haklarının korunması, adalet hizmetlerinin daha hızlı ve verimli ilerlemesi için yeni bir İş mahkemesi kuruldu.

5521 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu uyarınca iş mahkemeleri daha çok sanayi ve hizmetin yoğun olduğu lüzum görülen yerlerde kurulmaktadır.Bu mahkemeler İş Kanununa göre işveren veya işveren vekilleri arasında iş akdinden veya İş Kanununa dayanan her türlü hak iddialarından doğan hukuk uyuşmazlıklarının çözülmesi için görev yapmaktadır. İlçemizinde coğrafi durumu ve iş yoğunluğu göz önünde bulundurularak kurulan bu mahkemeyle adliyemizdeki mahkeme sayısı böylece 10’a çıktı.

Bilindiği gibi Tavşanlı adliyemizde 2 asliye hukuk, 2 sulh ceza, 1 kadastro, 1 icra takip, 1 ağır ceza, 1 asliye ceza, 1 sulh hukuk mahkemesi bulunmaktaydı. Alanında uzman hâkimlerinyetiştirilmesi amacıyla kapatılan adliyelerimizdeki görevli hâkimlerimiz artık tek bir çatı altında görev yapmakta daha hızlı ve adil bir yargılama için çalışmaktadır.

Bu mahkememizde görev yapmak için Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun kararnamesi ile Tavşanlı Hâkimliği’ne atanan ve görevine başlayan Hâkim Serhat AĞIR’ayeni görevinde başarılar dilerim.

 

Prof. Dr. Vural KAVUNCU

AK Parti Kütahya Milletvekili

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.