Tavşanlı Fizik Tedavi Hastanesinde sona gelindi

Sağlık Yayın: 16 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 16.03.2020 22:12:32
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
5017 okunma
Google News

 Tavşanlı Fizik Tedavi Hastanesinde sona gelindi 

 

 

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Vural Kavuncu ile Yaptığımız röportaj ile ilçede kendisinin milletvekilliği döneminde temelinin atıldığı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi hakkında bilgiler aldık. "Tavşanlı İlçemizde yapımına 2018 yılında başlanılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde sona yaklaşıldı. Kaba inşaatı tamamlanmış olan hastanenin tüm inşaatı bu sene sonuna kadar tamamlanmış olacak. İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Erşan beyin davetiyle yeni hastanenin tıbbi cihaz ve insan kaynağı açısından planlamasına katkı vermek üzere kendisi ve ekibi refakatinde inşaat alanında bir inceleme gezisi yaptık. Bu değerlendirme esnasında Üniversite öğretim üyelerimiz ile Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi yöneticileri ve yüklenici müteahhit firma da yetkilileri de hazır bulundu. 96 yataklı olarak planlanan hastane 16.000 m2 kapalı alana sahip, yani yatak başına 170 m2 düşüyor. Bu büyüklüğün temel gerekçesi klasik hastane mimarisi dışında geniş tedavi salonları ile hasta sosyal alanlarının bulunması.

 

 

 

Hastanenin terapi havuzları, fizik tedavi, egzersiz ve spor tedavi salonları ile birlikte kendine özgün bir mimarisi bulunuyor. TBMM çatısı altında görev yaparken bu hastanenin mimari ve konsept planlamasında bizzat yer almıştım. Bu projenin alanların verimli kullanılması, hastalar için iç dolaşımın kolay olduğu ve kapsamlı tedavilere imkan sağlayacak özellikte olması nedeniyle bir örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Tanısal işlemlerin yanısıra girişimsel ağrı tedavilerinin de planlandığı, romatizmal hastalıklar ve tedavileri, ortopedik sorunu olanlar ve engelliler, felç geçirmiş hastalar, kalp ve göğüs hastalarının egzersiz tedavileri gibi geniş bir kesime hitap edeceği, fizik tedavinin yanısıra su içi egzersiz, robotik tedavi, konuşma terapisi, iş uğraşı terapisi gibi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyonun her alanıyla alakalı kapsamlı tedavi yapılması planlandı. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak rehabilitasyon alanında çağdaş tedavi standartlarını ve hasta yönetimi bilgilerimizi bu hastaneye aktarmayı düşünüyoruz. Ayrıca sağlık eğitimi gören öğrencilerimiz için de burası önemli bir uygulama alanı olmuş olacak. Bu planlamaya uygun bir tıbbi donanım ve sağlık kadrosunun oluşması durumunda ilçemiz için ülke çapında bir marka değeri oluşacağına inanıyoruz. Ülkemizin sayılı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri arasında yer alacak olan ve sadece bölgemizden değil, Türkiye’nin dört bir yanından hasta kabul edeceğini öngördüğümüz bu hastanenin kısa süre içerisinde hizmete girmesi en büyük temennimiz. Hastanenin yatırıma alınmış olmasında önemli etkenlerden birisi de kendine ait bir bahçe ve otopark imkanı olmasıydı. Zamanında sadece hastane için kullanılması koşuluyla tapu şerhli bağışlanmış olan ön bahçe için bir kez daha hayırseverlerimizi rahmet ve minnetle analım. Ayrıca yine bu alanda kendi şahsi mülkünü bu hayırlı iş için kamulaştırılmasına gönüllü olarak razı olan vatandaşımızı da şükranlarımızı sunuyoruz, böylece Sağlık Bakanlığı tarafından ücreti mukabili arazinin satın alınması ve tapuya dahil edilmesi mümkün oldu. Tavşanlı Belediyesi ise yeni bir imar düzenlemesi ile araziyi bütünleştirip birleşik tapu haline getirdi. Şimdi ise hastane dışında ki alanda çevre düzenlemesi ve peyzaj yaparak hastanenin kullanım ve estetik değerini artırma yönünde çalışmaları olduğunu öğrenmekten de ayrıca mutlu olduk. Bu önemli eserin gerçekleşmesinde emeği geçenlere, Sayın Bakanlarımıza ve Sağlık Bakanlığı bürokratlarına tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bu hastanenin asıl mimarı ise Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve milletimiz için öngördüğü bu vizyonudur, minnettarız. Burada tedavi görecek hastaların duaları inşallah herkese yetecek, tüm sarfedilen emeklere de misli ile karşılık gelmiş olacaktır."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.