Tavşanlı'da Kadına Şiddet Tepkisi

Tavşanlı'da Kadına Şiddet Tepkisi

Gündem Yayın: 17 Şubat 2015 - Salı - Güncelleme: 17.02.2015 17:21:07
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
3480 okunma
Google News

TAVŞANLI'DA KADINA ŞİDDET TEPKİSİ

 

Kadına şiddete hayır diyen bir grup genç Tavşanlı Cumhuriyet meydanında toplanarak ellerinde dövizlerle sloganlar atıp basın açıklamasında bulundular.

 Tavşanlı Bağımsız Kadın Platformu adı verdikleri grubun adına Elif Başer bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Elif Başer “ Yasımız ve isyanımız ile sokaklardayız. Özgecanlar , Münevverler,  Leylalar katledilmesin diye biz kadınlar mücadelemizin sonuna kadar peşindeyiz. Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer diyen zihniyettir Özgecanların katili , kadını aileye kul sermayeye köle yapan sistemdir Özgecan’ın katili.  Kadının giydiği kıyafetten giydiği kıyafete karışan zihniyete artık yeter diyoruz.  “ 

 

“ Devlet koruyor erkek yakıyor”  , “ Kadın cinayetleri politiktir”  , “ Kadınlar birleşin bu vahşete son verin”  sloganları atan gençler daha sonra sessizce dağıldılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.