Taş zannettiği dev mantar çıktı

Yaşam Yayın: 23 Haziran 2018 - Cumartesi - Güncelleme: 23.06.2018 13:17:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5082 okunma
Google News

Mantar toplamaya gittiklerinde taş zannettiği dev mantar çıktı

Tuna İşleyen /  GÖRÜNTÜLÜ

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Üyücek Köyü ormanlarında mantar toplayan bir vatandaş 2 kilo 100 gram ağırlığında dev bir mantar buldu.

Tavşanlı ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki, bin 230 rakımlı Bodağan dağında yer alan Karabaş Yaylasında Ahmet Ali Gülistan isimli vatandaş tarafından bulunan 2 kilo 100 gram ağırlığındaki mantar görenleri şaşkına çevirdi

İlk defa bu kadar iri mantarla karşılaştığını söyleyen Ahmet Ali Gülistan , " Özel bir meşrubat firmasında çalışıyorum. Hafta sonu köyde melki adı verdiğimiz mantar toplama giderken nasibimize bu kızılca mantar dediğimiz mantar çıktı. Köyümüzde aslında bu ufak ufak çıkar ancak bu baya büyümüş. İlk gördüğümde taş zannettim, yanına yaklaştığımda mantar olduğunu gördüm. İlk defa bu kadar büyük mantar görüyorum.  Bu bölgede kızıl, melki ve kuzugöbeği ismiyle bilinen mantar türleri sıkça bulunmaktadır. İlk defa yaklaşık 2 kilo civarında yörede kızıl mantar olarak bilinen bir mantar buldum. ” dedi.

Gülistan, bulduğu bu mantarı zehirli olabilme ihtimaline karşılık yemeyeceğini ancak bir müddet evde saklayıp atacağını belirtti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.