Almanya'dan Yemliha İsmail Çağmel'e Tekerlekli Sandalye

Tuna İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Sağlık Yayın: 08 Mayıs 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 08.05.2024 10:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
463 okunma
Google News

 

Almanya'dan Yemliha İsmail Çağmel'e Tekerlekli Sandalye  

Kütahya'nın  Tavşanlı ilçesinde yaşayan epilepsi hastası Yemliha İsmail Çağmel'e Almanya'nın Hamburg şehrinden özel olarak tekerlekli sandalye getirildi.   Almanya'dan duyarlı vatandaşlar, engelli bir çocuk için tekerlekli sandalye getirerek Türkiye'ye teslim ettiler. Hamburg şehrinde uzun yıllar engelli derneğinde yöneticilik ve başkanlık yapan, gazeteciliğin yanı sıra sağlık kuruluşunda işyeri temsilcisi ve Türk kökenli milletvekilinin basın danışmanlığını yapan Ali Akdemir, Tavşanlı'da yaşayan 9 yaşındaki  Serapalpalsi Epilepsi hastası İsmail Çağmel'e tekerlekli sandalye getirdi. Aynı zamanda Beşiktaşlı olan Çağmel'e atkı, forma ve çeşitli hediyeler de verildi.

Olayın öncülüğünü yapan Ali Akdemir, Tavşanlı'dan Bülent Özata'ya,  Almanya'da bulunan Tavşanlılı Osman Soycan'a, bu olaya katkı sunan Orhan Dilek ve sanatçı Pınar Ergin'e bir çocuğumuzun mutlu gülüşüne katkı sağlamalarından dolayı teşekkür etti.

Akdemir, yaptığı açıklamada " Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 9 yaşındaki  Serebral palsili Epilepsi tanısı konulan engelli çocuğumuzun hayatını kolaylaştırmak amacıyla özel engelli sandalyesini gidip bizzat kendisine teslim ettim.  Bir emanet daha yerine, sahibine  ulaştı. İyiliğe vesile olup, çocuğumuzun yüzünde gülümsemeye neden olan yardımsever, paylaşımcı dost yüreklere teşekkür ediyorum. İyiki sizin gibi yüreği güzel insanlar var hala  bu toplumda. Hayatı paylaşmak için engel yok."

Akdemir , yapılacak küçük bir desteğin bir engelli arkadaşımızın tekerlekli sandalyesinin vidası, eğitimde bir katkı veya sağlık hizmetinde iğne olabileceğini belirtti. Bu mutlu gülüşlere katkı sağlayan duyarlı herkese teşekkür etti.

Belediye çevre temizlik biriminde çalışan Baba Yusuf Çağmel ise, engelli bir çocuğa sahip olduğunu ve kendisinin de engelli adayı olduğunu söyledi. Birçok ilde engelliler için taksi olduğunu ve Tavşanlı'da da bir engelli taksi olmasını istediğini belirtti. Çağmel, engellilerin hastaneye gitmek için taksi tutmak zorunda kaldığını ve bunun da masraflı olduğunu vurguladı.

Anne Zahide ise, " Çocuğum epilepsi hastası ve yüzde 90 engelli durumu var. Böyle bir araca ihtiyacımız vardı. Hepsine çok teşekkür ederim. Engelliler yalnız değildir, hayat birbirine omuz verince güzel oluyor. Sağolsunlar Almanya'dan buraya getirdiler ve emaneti teslim ettiler."

Almanya'dan gelen tekerlekli sandalyenin engelli çocuğa büyük bir mutluluk yaşattığı ve bu güzel olayın tüm topluma örnek olması gerektiği belirtildi.   

 

 

 

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.