Suriye İçin Hayrat Vakfı İle Yeni Kampanya

TAVŞANLI BELEDİYESİ VE HAYRAT VAKFI İŞBİRLİĞİNDE BAŞLATILAN SURİYE YARDIM KAMPANYASI’NDA İKİ TIR DUALARLA YOLA ÇIKTI.

Gündem Yayın: 05 Ocak 2017 - Perşembe - Güncelleme: 05.01.2017 10:01:30
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
4257 okunma
Google News

Suriye İçin Hayrat Vakfı İle Yeni Kampanya

Tavşanlı Belediyesi ve Hayrat Vakfı işbirliğiyle Suriye için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor. Vatandaşların bağışlarıyla temin edilen 2 tır dolusu insani yardım malzemesi Cumhuriyet Meydanı’ndan dualarla yola çıktı. Düzenlenen törende konuşan Hayrat Vakfı Tavşanlı Temsilcisi Ercüment Yıldırım, Türkiye genelinde 900’e yakın yardım tırının sınıra gönderildiğini hatırlatarak Türk Milleti’nin Suriyeli savaş mağdurlarına sahip çıktığını söyledi. Ercüment Yıldırım “Suriye’de yaşanan acılar karşısında elbette bizde elimiz kolumuz bağlı yaşayamazdık. Sahip olduğumuz nimetlerin şükrü için bu kampanyayı başlattık. Bize destek olan Belediye Başkanımız Mustafa Güler ve personeline, 30 bin TL nakdi yardımda bulunan, bir kamyon kömür alarak bize getiren, bine yakın battaniye getiren Suriye’ye yardım etmek isteyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise bu konuda dernek ve vakıflarla birlikte çalışmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek şunları kaydetti; “Daha önce Çare Derneği ile yaptığımız kampanyada toplam 6 tırı dualarla Suriye’ye gönderdik. Şimdi ise Hayrat Vakfı’yla bu faaliyeti sürdürüyoruz. Suriye konusunda kim kiminle dans ettiği belirsiz. El Bab’ta Amerika ile birlikte operasyon yapacaktık ama onların nasıl kıvırdığını biliyoruz. Kendi işimizi kendimiz görüyoruz. Abdülhamit ile birlikte başlayan Türk’ün tekrar ayağa kalkma girişimini sekteye uğratmışlardı. Şimdi ikinci bir yüzyıl başlıyor. Bugünde necip milletimizin dünya liderliğine soyunmaması adına sınırımızı kan gölüne çevirdiler. Orta doğuda gözyaşı hiç dinmiyor bir tarafta haç diğer tarafta hilal var. 1915’te Çanakkale’ye gelebilen geldi, gelemeyende kıyama durdu. Bu kadim toprakların bütünlüğü için dua etti. Bizde şimdi Tavşanlı’da Ortadoğu’daki mücadelede hilalin gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu yardımlar dünyaya tokat gibi iniyor. Devamı gelmeli ve bu faaliyetlere sahip çıkmalıyız. Destekleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende konuşmaların ardından Merkez Vaizi Ahmet Yürekli tarafından edilen dua ile tırlar yola çıktı. Bu arada Belediye Pasajı’nda açılan büroda vatandaşların nakdi yardımlarıyla birlikte un, sıvı yağ, makarna, bakliyat gibi gıda ürünleri battaniye, yatak, halı, çocuk bezi, soba gibi ürünlerinde bağışları kabul ediliyor.  

 

Toplanan yardımlar;
•    Yaklaşık 30.000 ₺ değerindeki nakit bağışı,
Ve ayni yardım olarak;
•    25 ton kömür
•    1000’e yakın battaniye
•    2 ton peynir
•    10 tona yakın un
•    Ve gıda, yatak, bebek ihtiyaçları gibi muhtelif eşyaHayrat Yardım ve Tavşanlı Belediyesi işbirliğiyle devam edecek olan yardım kampanyası Belediye Pasajı Ünsal Giyim yanında devam edecek.
Toplanacak yardımlar;
•    Gıda (Bakliyat, makarna, sıvıyağ vb.)
•    Battaniye, yatak, sünger, halı
•    Soba, kömür
•    Bebek bezi, maması, süt
•    Un
•    Kömür
Olarak kabul edilecektir.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.