Sünnet olacak çocukları ziyaret etti

Sünnet olacak çocukları ziyaret etti

Sağlık Yayın: 19 Ağustos 2014 - Salı - Güncelleme: 19.08.2014 11:41:51
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
2909 okunma
Google News

D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binasında Kütahya Belediyesi tarafından organize edilen toplu sünnet organizasyonu başladı.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve beraberindeki heyetle birlikte Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici ve Hastane Yöneticileri sünnet olacak çocukları ziyaret etti. Heyet daha sonra hastaneyi gezerek diğer tedavi görmekte olan hastalara da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Belediye Başkanı   Kamil Saraçoğlu hastane ziyaretinde tedavi gören hastalarla tek tek ilgilenerek onlarla sohbet etti. Onlara hastanede ki durumlarını sordu. Hastalar, hastaneden memnun olduklarını dile getirerek; “Allah razı olsun devletimizden, idarecilerimizden ve doktorlarımızdan, bize çok iyi bakıyorlar. Her yer tertemiz, pırıl pırıl, şimdi eskisi gibi mi? Ne kadar dua etsek azdır. Eskiden bizlere böyle hizmet edileceğini hayal bile edemezdik. Çok şükür şimdi fazlasıyla ilgileniyorlar. Büyük adamlar bile bizlere halimizi hatırımızı soruyorlar. Hepinizden Allah razı olsun, Allah işlerinizi rast gidersin.” Dediler.

Doktorların kontrolünde sağlıklı koşullarda yapılan toplu sünnet organizasyonu 28 Ağustosa kadar D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binasında devam edecek. Bu konuda Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici ise, Hastanede yapılan sünnet için önemli açıklamalar da bulundu. Ekici; “Hastane ortamında yapılan sünnet, çocuğun hem ruhsal, hem de fiziksel olarak daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Steril ortamlarda yapılan sünnet ileride doğabilecek sorunları en aza indiriyor. Her yerde ,ehil olmayan kişiler tarafından yapılmamalıdır. Yapılan küçük hatalar çocuğu ömür boyu etkileyebilir. Hastane ortamında yapılan sünnet, çocuk cerrahisi veya üroloji uzmanları tarafından tıbbi gerekliliklere dikkat edilerek çocuğun daha problemsiz bir şekilde sünnet olması sağlanmaktadır. Bunun için hastanelerimizde çocuk cerrahisi ve üroloji polikliniklerinde gerekli kolaylık sağlanmaktadır. tüm hastanelerimizde SÜNNET POLİKLİNİĞİ açtık. Çocuklarımızın hijyenik ortamda uzmanlar tarafından sünnet olması ve ileride telafisi olmayan problemlerle karşılaşmaması için hastanelerimizde sünnet ettirelim.” Dedi.

Sünnet olan çocuklar daha sonra aileleriyle birlikte Kütahya Fuar alanında düzenlenecek eğlenceye katılacaklar. Belediye Başkanı   Kamil Saraçoğlu sünnet olan çocukların aile ve akrabaları dahil, hastanede tedavi gören hastalar ile beraber aile ve akrabalarını yapılacak olan şölene davet etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.