Şehit Ve Gaziler Derneği Başkanı Şehit Ailesine Yardımcı Olunmasını İstedi

Gündem Yayın: 20 Nisan 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 20.04.2016 11:37:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2529 okunma
Google News

Şehit Ve Gaziler Derneği Başkanı Şehit Ailesine Yardımcı Olunmasını İstedi

Cevizdere Şehitleri ve Gazileri Tanıtım Araştırma Derneği Başkanı Adem Öztürk, şehit ailesinin taleplerini dile getirdi.

Dernek Başkanı Öztürk şehit ailelerinin istekleri konusunda yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Yasalaşan, Şehit anne ve babalarına iş imkanı verilmesinden dolayı çok teşekkür ederim. Fakat bazı ailelerimiz rahatsızlıklarından veya yaşlılıklarından dolayı bundan faydalanamıyorlar.  Bizim bir şehit ailemiz var. Tavşanlımızdan Şehit Teğmen Cevdet Bahadır’ın annesi iki yıldan bu yana Hacca gitmek için uğraşıyor. Hac kurası çıktı ancak şehit babasının uçak korkusundan dolayı yeğenini kendi yerine yazdırdı, fakat Diyanet İşlerinden kabul edilmedi. Bu sene şehidin kardeşi Osman Bahadır ile birlikte yazıldılar ve maalesef yine kabul edilmedi. Şehit annemizin okuma yazması yok, yanında refakatçi gerekiyor. Şehit ailelerimizin bu konudaki mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Diyanet İşleri başkanlığına yaptığımız başvuruda doktor raporlarını gönderdik. Bize gelen cevapta kontenjan ayrılmadığı belirtildi. Biz bu konuda ilgili yerlerin yardımcı olmasını dernek olarak istiyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.