ŞEHİT HASAN BÜBER ADINA KAN BAĞIŞI YAPILDI

ŞEHİT HASAN BÜBER ADINA KAN BAĞIŞI YAPILDI

Gündem Yayın: 06 Kasım 2015 - Cuma - Güncelleme: 06.11.2015 13:47:26
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4003 okunma
Google News

ŞEHİT HASAN BÜBER ADINA KAN BAĞIŞI YAPILDI

 

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Şehit Uzman Çavuş Hasan Büber anısına ve onuruna kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Tavşanlı ilçesi Beyköy Mahallesi Şehit Hasan Büber İlkokulu yöneticileri ve Kütahya Kızılay Kan Merkezi tarafından 36 gün önce Şırnak’ın Beytüpşebap ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında mayın patlaması Şehit düşen Hasan Büber anısına kampanya başlattılar.

Şehit Hasan Büber onuruna Tavşanlı Beyköy Mahallesi Düğün Salonunda kan bağışı düzenlenirken, Hasan Büber İlkokulunda da şehidin ailesine plaket takdim edildi. Kampanya ile ilgili bilgi veren Kütahya Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Mahmut Ulusoy, ”Okul yönetimi tarafından Şehit Hasan Büber anısına, onuruna böyle bir kampanya düzenlemek istediklerini ifade ettiler, bizlerde bu kampanyayı seve seve kabul ettik “ dedi.

Bildiğim kadarıyla Türkiye’de ilk defa şehit adına böyle bir kampanyanın düzenlendiğini belirten Ulusoy, “inşallah Türkiye çapından da bu kampanya örnek olur. Bizler kan bağışını değişik kampanyalarla, değişik etkinliklerle topluyoruz. İnsanlar kan bağışı yapacaklar ki, ihtiyacı olanlar kullanacaklar, bu sorumluluk hepimizin üzerinde, böyle güzel faaliyeti, böyle onurlu şerefli bir vesileyle yapmış olduğumuz için bizde çok kıvançlıyız” ifadelerini kullandı.

 Öğrencilere de kan bağışı konusundan duyarlı olmasını isteyen Ulusoy, “Sizler de 18 yaşını geçtiğinizde kan bağışı konusunda kan bağışı kampanyalarına destek olun, bugün biz birine yardımcı olursak, yarında başka birisi bize yardımcı olur” şeklinde konuştu.

“Şehitlerimiz sayesinde biz buralarda durabiliyoruz” diyen Ulusoy,

“şehit mertebesi ailesinin olduğu kadar bizimde bir onurumuzdur. O sebepten şehit ailemize bir plaket takdim etmek istiyoruz” diye dile getirdi.

Şehit Hasan Büber İlkokulu Okul Müdürü Hakan Can, kan bağışında bulunan herkese teşekkür ederek 18 – 19 Kasım 2015 tarihinde Cumhuriyet Meydanında da kan bağışının devam edeceğini ve bunun da duyurularak davet ettiklerini belirtti.

Vatandaşlar ve öğretmeneler de şehit Hasan Büber onuruna yapılan kan bağışı kampanyasına destek oldular.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.