Şair Esat Anık'tan unutulmaz gece

Gündem Yayın: 15 Şubat 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 15.02.2020 15:12:18
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2200 okunma
Google News

ŞAİR ESAT ANIK YİNE UNUTULMAZ BİR GECEYE İMZA ATTI 


SEVGİ ŞİİRLERİ VE ÖDÜL TÖRENİNDE SES SANATÇISI ZEYNEL SAĞ SESİ VE ŞARKILARI İLE HERKESİ BÜYÜLEDİ.

 


 Kütahya Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezinde şair Esat ANIK’ın hazırlayıp, sunduğu ve Kütahyalı şairlerin katıldığı Sevgi şiirleri ve ödül töreni yine şair Esat ANIK’a yakışır bir gece oldu.

Bir açılış konuşması yapan şair Esat ANIK, “Sanat bir düzen, bir ahenk ve bir disiplindir. Düzensiz ve ahenksiz sanat olmaz. Sanatçı denilince, düzenli, disiplinli ve prensipli kişi akla gelir.1 dedi.

“Sevgi şiirleri ve ödül töreni” gecesinde şiirini okumak için ilk olarak Zübeyde ÖZBEY BİLGİÇ sahnedeki yerini aldı ve “SERAP’TA BİR DAMLA” şiirini okudu. Daha sonra sırası ile Aşık Mustafa SARI, Esma ÇİFTÇİ, Betül GÜNGÖR, Metin TUNCA sırası ile şiirlerini okudu. “Sevgi şiirleri ve ödül töreni” gecesinin ilk yarısı ile usta ve büyük sanatçı İsa KAHRAMAN okuduğu bir şiir ve türküleri ile tamamlanmış oldu.

Gecenin ikinci yarısında bir konuşma yapmak için sahneye gelen Kütahya Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi başkanı Sebahat SARIOOĞLU sanatsal çalışmaları hakkında kısa bilgi verdi. Daha sonra Kütahya Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali KAYA’yı sahneye davet etti. Sanat ve sanatçıya gösterdiği ilgi ve verdiği destek için onur plaketi verdi.

Kütahya Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali KAYA’ya verilen ödülden sonra Kütahya’nın şiir duayeni Kadir GÜVEN okuduğu “AŞK DEĞİL MİDİR?” şiiri ile alkış yağmuruna tutuldu.
Kadir GÜVEN’den sonra Zühre SELVİTOPU, A. Rıza ÖZÇOBANLAR, Büşra AYDIN, Kadir FİDAN birer şiir okuyarak geceye renk kattılar. 
Muhteşem yorum ve sunumu ile “Sevgi şiirleri ve ödül törenine adeta imzasını atan şair Esat ANIK okuduğu “MONA ROSA” şiiri ile şairlik dersi verdi.
Gecenin ilerleyen saatlerin de sahnedeki yerini alan yerel sanatçı Zeynel SAĞ mini konserinde sesi ve şarkıları ile geceye katılan herkesi mest etti ve büyüledi. Kütahya’nın Pınarları, Feraye, Mihbiban gibi Türkilerini okuyan Sanaçtı Zeynel SAĞ, Kütahya’nın bir numarası olduğunu ir kez daha göstermiş oldu.
Sevgi şiirleri ve ödül töreni, kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Muhammer ÖZER’in okuduğu duygu yüklü ve tüyleri diken diken yapan bir “KASİDE” ile sona erdi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.