“ PKK ŞEHİR MERKEZLERİNE YIĞINAK YAPARKEN KİMLER GÖZ YUMDU?”

“ PKK ŞEHİR MERKEZLERİNE YIĞINAK YAPARKEN KİMLER GÖZ YUMDU?”

Siyaset Yayın: 01 Şubat 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 01.02.2016 09:17:03
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
4020 okunma
Google News

CHP TAVŞANLI İLÇE BAŞKANI YILDIZ

 “ PKK ŞEHİR MERKEZLERİNE YIĞINAK YAPARKEN KİMLER GÖZ YUMDU?”

CHP Tavşanlı İlçe Başkanı Fisun Aktakka Yıldız son zamanlarda artan terör olaylarına dikkat çekerek bazı önemli noktalara değindi.

CHP ilçe başkanı Yıldız’ın yaptığı basın açıklamasında şunlara değindi;

 “Bu gün ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Bir toplumsal barış sınavından geçiyoruz. Ülkemizde 1984 yılında başlayan PKK terörü Turgut Özal’ın 3 - 5 başıbozuk serseri tanımlamasıyla ihmal edildi. Oysa kaynayan koca bir kazanın çıkmaya başlayan ilk buharlarıydı. Zaman içinde çok canımız yandı. Asker ve polis cansiperane mücadele etti. Terörü zayıflattı komşu ülkelerin teröristlerini destekleyerek kendi ellerimizle canavar yarattık. PKK yetmezmiş gibi bir de İŞİD’ imiz oldu. Sınırlarımız kevgire döndü. Gönderilen silahların namluları bize döndü. Hastanelerimizde tedavi ettiğimiz teröristler canlı bomba oldu. En kötüsü doğu ve güney sınırımızda yeni ve ayrılıkçı Kürt terör bölgesi oluştu. Kendi yarattığımız canavarın şamar oğlanına döndük!!   

Terör örgütü 30 yıldır bizi ayrıştırmaya çalışıyor. Bizi biz yapan bütün değerlerimize elbette sahip çıkacağız. Ama eğer terör örgütünün beklentilerine uygun davranır ve provokasyonlara neden olursak farklı bir yöne Türkiye çekilir, bu konuda oldukça duyarlı olmamız lazım.

 İstisnasız bütün siyasi partilerin terör örgütü ile aralarına net çizgi koyması lazım. Kin ve ön yargı ile değil akıl ve mantıkla bütün sorunlarımızı çözebiliriz.

 Birbirimizi eleştirebiliriz ama birbirimizi öldürmek, yaralamak, kırmak doğru değil. Terör örgütü yıllardır bunun için çabalıyor.

Yüzlerce doçka silahı uçak savarlar havan topları terör örgütü tarafından tepelere konuşlandırıldı. Kimin zamanında nasıl konuşlandırıldı? Bu silahlar oraya konuşlanırken bu ülkeyi kim yönetiyordu. İstihbarat örgütü neredeydi?

2 tonluk bombalar zırhlı araçları patlatıyor. 1 tonluk, 2 tonluk bombayı tespit edemiyorsunuz. Siz nasıl hükümetsiniz Terör örgütü mensupları kimlik kontrolü yapıyor, belli kentlerin merkezlerini kendi kontrolüne alıyor. Bunlar olurken kim iktidarda idi?

Sayın Cumhurbaşkanı; "Çözüm sürecini bunlar silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar" Bu silah stoklamaları yapılırken siz neredeydiniz? Bizi terör örgütü kandırdı mı diyeceksiniz? Siz çocuk musunuz? Her gün Şehitlerimiz geliyor. Bu şehitlerin kanlarından kim sorumlu? Bu ülkeyi yönetenler nasıl yönetiyor?

 O Şehit annelerin feryadı benim her gün kulaklarımda. Sizler kör sağır mısınız?

Böyle bir tabloyu Türkiye hak etmiyor. Ayakları yere basmayan siyasetçiler bu ülkeyi yönetemez. Bu sorunu çözmek için bir masa kurulacaksa o masanın parlamentoda olması lazım. AKP akla değil üst akla inanıyor, o üst akıl da Türkiye'yi bu hale getirdi.

ŞİMDİ SİZE SORUYORUM

Öcalan la ayrı bir devletin başıymış gibi masaya oturan kim?

HDP  ile mutabakat imzalayıp bunu uluslar arası anlaşma gibi gösteren kim?

Öcalan’ın mesajlarını tarihi belge diye meydanlarda okutan kim?

Kürt şarkıcılara  Meğri megri  diye şarkılar söyleten kim?

Süreç bozulur oylarımız düşer korkusuyla PKK’nın şehir merkezlerine mühimmat yığmasına göz yuman kim?

PKK terör örgütü yollara, cadde ve sokaklara  bombalar, mayınlar döşerken görmezden gelen kim? 

Suçsuz insanların çocukların günahı ne? Yazık değil mi? Günah değil mi? Merhamet ve vicdanlarınıza ne oldu? Tarihinde de onlarca katliam olan bu sancılı coğrafyada, savaş tüm acısı ile insanlığın yüzüne karalar çalıyor. Yine kan, yine gözyaşı var. - Merhamet ve vicdan sahibi insanların ve gerçekten Allah korkusunu içinde taşıyanların kardeş savaşına kayıtsız kalmaması gerekiyor.

- Terör, savaş, ölüm, barbarlık, zorbalık adı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin bin kez lanet olsun.”

- Silahlarla, ölümlerle hiç bir yere varılamaz. Toplum olarak tek ihtiyacımız sevgi, saygı, biraz empati ve merhamettir”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.