OTİZM FARKINDALIK GECESİ

Gündem Yayın: 03 Nisan 2018 - Salı - Güncelleme: 03.04.2018 11:09:59
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3333 okunma
Google News

 "OTİZM FARKINDALIK GECESİ" 
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü sebebiyle Kütahya Otizmli Çocuklar Eğitim ve Uygulama Merkezi tarafından Otizm Farkındalık Gecesi düzenlendi.

Kütahya Belediyesi Kültür Sarayında düzenlenen programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, STK Temsilcileri, otizmliler ile aileleri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gecede açılış konuşmasını yapan Kütahya Otizmli Çocuklar Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Mehmet Kabadayı, bu yılın temasını “Biz de varız, biz her yerdeyiz” olarak belirlediklerini kaydetti. Kabadayı, “Aradan geçen kısa zamana rağmen çok uzun bir yol alan kurumumuz bugün sadece ilimizde değil çevre illerden de adından söz ettirir hale gelmiştir. 75 öğrencimize ve ailesine bireysel eğitim veren kurumumuz aynı zamanda düzenlediği etkinliklerle otizmin toplumsal farkındalığının artırılmasında da önemli bir rol oynamaktadır. 2 Nisan gününün otizm farkındalık günü olarak kutlanması hala bu konuda toplumsal bir eksikliğimizin olduğunun en büyük kanıtıdır. Her geçen gün daha çok bilgilendiğimiz otizm konusu, düne göre daha fazla tecrübeye sahip olduğumuz bir konu olduğu da bir gerçektir” dedi.

Konuşmanın ardından Kütahya Otizmli Çocuklar Eğitim ve Uygulama Merkezinin yıl içerisinde yapmış olduğu etkinlikler slayt eşliğinde davetlilere sunuldu. 

Otizmli çocukların işaret diliyle şarkı söylemesi ve semazen gösterisiyle devam eden gecede otizmli çocukların farklı özelliklerinin anlatıldığı görsel hafıza oyunu, spor gösterisi, 7’den 77’ye Hayatımız, koro ve tiyatro oyunu da beğeniyle izlendi. 

Gece, bazı yarışmalarda başarılı olan otizmli öğrencilere Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ve otizmli çocukların oyun havası eşliğinde oynamasıyla sona erdi. 

Otizm Farkındalık Gecesinin sona ermesinin ardından Kütahya Otizmli Çocuklar Eğitim ve Uygulama Merkezi anı defterini imzalayıp geceye dair düşüncelerini yazan Vali Ahmet Hamdi Nayir şu ifadelere yer verdi: “Farklı çocuklarımızın, özel çocuklarımızın, güzel çocuklarımızın “Biz de varız, her yerdeyiz” sloganıyla bizlere sundukları birbirinden harika gösterileri büyük bir zevkle izledik. Çocuklarımız ve emektar ailelerine sağlıklı, mutlu bir yıl ömür diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.