ORUÇ GÜVENÇ MEST ETTİ

ORUÇ GÜVENÇ MEST ETTİ

Gündem Yayın: 30 Ekim 2013 - Çarşamba - Güncelleme: 30.10.2013 10:21:57
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
6890 okunma
Google News

ORUÇ GÜVENÇ MEST ETTİ

Tuna İŞLEYEN/TAVŞANLI/DHA

Yrd. Doç. Dr. Oruç Güvenç Tavşanlı Ticaret ve sanayi Odası davetlisi olarak  Tavşanlı Belediyesi Kültür Sarayında " Horasan'dan Anadolu'ya Türk Müzik Hareket Terapisi Konseri" verdi.

 İlk kez kadroda yer alan sanatçıların da yer aldığı programda kıl kopuz ile ritimli taksim, Göktürk Ezgisi, Manas Destanı, Ergenekon Destanı gibi destanların yanı sıra Kazak, Kırgız, Altay’a ait Baksı Dansı da gerçekleştirildi.  Bakır kap içerisine konulan suyun yine bakır taslarla aktarma yapılarak çıkardığı ses ile müziğe ritim verildi.

Salonun dolduğu geceye Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Davut Efe, CHP ilçe başkanı Mehmet Şentürk de katıldı.

Horasan’dan Anadolu’ya Türk Müzik hareket terapisi programında kadrolarında yer alan Türk müzik aletlerini de tanıtan ve aslen Tavşanlılı olan  Yrd. Doç. Dr. Oruç Güvenç “ Bu anlamlı Tümata konserimizde sizlere hoş geldiniz diyor, bu beraberliği sağlayan dostlarımıza da teşekkür ediyoruz. “ dedi.

Gerçekleştirilen programda “Yaybahar” adı verilen bir müzik aleti ile ilk kez Tavşanlı’da ezgilerle dinletildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.