MUHTARLAR GÜNÜ GEDİZ’DE KUTLANDI

Gündem Yayın: 20 Ekim 2016 - Perşembe - Güncelleme: 20.10.2016 09:54:37
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3429 okunma
Google News

  MUHTARLAR GÜNÜ GEDİZ’DE KUTLANDI

19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı resmi gazetede yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim 2016 tarihinin “Muhtarlar Günü” olarak ilan edilmesi münasebetiyle Gediz’de kutlandı.

Programa Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, Gediz Belediye Başkan Yrd. Hakan Arpacı, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Güneş, Mahalle ve Köy Muhtarları ve Daire Amirleri katıldı.

Saat 10.00’da başlayan program çelenk sunumu yapılarak saygı duruşu ve istiklal marşı eşliğinde bayrağımız göndere çekilmesinin ardından Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Güneş ve Gediz Mahalle Muhtarları adına Özyurt Mahalle Muhtarı Yahya Uzan konuşmalarını yaptılar.

Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Güneş konuşmasında; “Bugün muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihi Başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarih 11 sayılı genelgesi ile aynı gün resmi gazetede yayınlanarak muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verilmişti. Bu yıl ilçemizde muhtarlar gününün 1. Yılını kutluyoruz.

Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin Devlet Kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir.

Bugünü bizlere muhtarlar günü olarak ilan eden başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Hükümetimize, Gazi Meclisimize, İç İşleri Bakanlığımıza ve genelgenin yayınlanmasında büyük emek veren Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza teşekkürlerimizi sunuyor, Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, bütün muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.” Dedi.

Mahalle Muhtarları adına Özyurt Mahalle Muhtarı Yahya Uzan konuşmasında; “Muhtar, Köy veya Mahallede yönetiminin başında bulunan kişidir. Emin ve seçilmiş kişi anlamına gelir. Köyde veya şehir mahallesinde seçimle o semtin idare ve hükümet işlerini üzerine alan kimsedir. Muhtar hem mahallenin hem de merkezi idare dediğimiz Bakanlıkların ve Genel Müdürlüklerin İl ve İlçe kuruluşları ile Belediyelerin ve İl Özel İdaresinin temsilcisidir.

19 Ekim’in Muhtarlar Günü olmasını sağlayan halkın yüzde 52 oyunu alarak seçimle gelen ilk Cumhurbaşkanı olan ve seçildikten bu yana bizleri külliyede ağırlayan ve bizlerle beraber olan sorunlarımızı bizzat dinleyen muhtarlara gereken önem ve değeri veren ve verdiren kendimize çok yakın htiğimiz büyük devlet adamı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım ve muhtarlar adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Programın sona ermesinin ardından muhtarlar Gediz Kaymakamlığını ziyaret ettiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.