Mısır'a destek

Mısır'a destek

Gündem Yayın: 06 Temmuz 2013 - Cumartesi - Güncelleme: 06.07.2013 17:23:38
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
2969 okunma
Google News

 

TAVŞANLI HAYIRLI HİZMETLER VAKFI

BASIN AÇIKLAMASI

 

MISIR’IN HAKKI GASBEDİLMİŞTİR.

Tavşanlı Hayırlı Hizmetler Vakfı olarak her tür haksızlığa karşı durduk ve durmaya devam edeceğiz. Mısır halkının antidemokratik bir darbeyle gasp edilen hakkı bütün insanlığın onuruna yapılmış bir saldırıdır. Demokrasi çifte standartlar rejimi değildir ve olmamalıdır. Batı ülkelerine seçimle gelen demokrasi niçin Müslüman ve Doğu ülkelerine darbeyle ve savaşlarla taşınsın? Bu bizim dünyamızı ikinci sınıf tanımak ve ayrımcılıktır. Bu ayrımcılığı, insafsızlığı, akıl ve izan dışı uygulamaları artık tanımıyoruz ve tanımayacağız.

Mısır halkı yıllarca dikta rejiminin altında ezilmiş, horlanmış, kanı akıtılmış ve sindirilmiştir. Gerçek bir halk devrimiyle kendi kaderini çizmiş ve zorluklara rağmen kararlılıkla yolunda ilerlerken yapılan bu BATI destekli darbe Mısır halkının ve Müslüman olsun olmasın vicdanlı insanların içine sinmemiştir. Ülkemizin de bu tür karanlıklardan geçip geldiğini ve bu durumun hiçbir zaman iyilik ve huzur getirmediğini gayet iyi biliyoruz. Kargaşanın karşısında meşru hükümetle birlikte tedbir almak yerine hükümeti devirip kargaşanın hatta Allah korusun iç savaşın yolunu açan bir ordu vatanına iyilik yapmamış ihanet etmiştir.

Vakıf olarak nerede bir Müslüman’ın canı yansa, nerede bir haksızlığa uğramış varsa dini, dili, ırkına bakmadan yanlarında olduk. Hak mücadelesi evrenseldir. Bizim burada rahat edebilmemiz için bütün dünyadaki insanların rahat olduğunu bilmeliyiz. Gelişmeleri endişe ile izliyoruz, Allah’tan kardeşlerimize yardım diliyoruz, darbeyi ve darbeci zihniyeti kınıyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.