MİMAR SİNAN ORTAOKULUNA ZİYARET

Gündem Yayın: 19 Şubat 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 19.02.2018 16:30:49
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
2282 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’DEN MİMAR SİNAN ORTAOKULUNA ZİYARET
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Mimar Sinan Ortaokulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’e Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar,  İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Okul Müdürü Kazım Damar, STK Temsilcileri eşlik etti

Öğrencilerin derslerine katılıp, istek ve arzularını soran, onlarla sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir geleceğe dair de tavsiyelerde bulundu. 

“BİZDEN RESSAM DA ÇIKAR, MÜZİSYEN DE”

Müzik ve Görsel Sanatlar derslerine katılan öğrencilere Kütahya’nın sanatçılarını anlatan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Ressamları, müzisyenleri, çini sanatçılarımızla beraber Kütahya’mız bir sanat şehri. Ahmet Yakupoğlu Kütahya’nın yetiştirmiş olduğu değerlerden bir tanesi. Hala hayatta olan, onun çizgisinde olanlar var. Demek ki Kütahya sanatçı yetiştirebiliyor. Sizlere rol model olacak birileri var. Bizden ressam da çıkar, müzisyen de çıkar. Eğer varsa kabiliyetiniz öğretmenleriniz yönlendirirse bu konuda Güzel Sanatlar Lisemiz, Güzel Sanatlar Fakültemiz var. Oradan size bir hayat da çıkabilir. Öğretmen, akademisyen veya Ahmet Yakupoğlu, Abdullah Taktak, Hüseyin Yüce gibi tamamen sanatınızı icra edecek bir ressam olabilirsiniz” dedi.

“ŞANSLA GELEN BİR BAŞARI YOK”

Yenilenen sınav sisteminin öğrencileri tedirgin etmemesi gerektiğine de dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Tesadüfen, şansla gelen bir başarı yok. Sizlerin gayretiyle orantılı, gayretiniz ölçüsünde bir başarı sizleri bekliyor. Aileniz, bizler, öğretmenleriniz size güveniyor. Sınav dönemlerinde heyecanlarınızı bastırın, bildiklerinizi tekrar edin. Yeni sınav sistemi yine bilenlerin yapabileceği, çalışanların kazanacağı bir sistem.  Geleceği sizlere emanet edeceğiz. Bundan yıllar önce bizler de sizlerin sıralarında oturuyorduk. Yıllar sonra da siz bizim yerlerimizde olacaksınız. Türkiye’nin yönetiminde, ticaretinde, sanayisinde sizler olacaksınız” diye konuştu. 

“DAHA SAĞLAM BİR NESİL YETİŞTİRMEMİZ MÜMKÜN”

Vali Ahmet Hamdi Nayir öğretmenlerle de bir araya gelerek eğitime dair istişarelerde bulundu. Sunulan imkanların eğitimdeki başarıya yansıması gerektiğini ve değerler eğitimi noktasında öğretmenlere önemli bir görev düştüğünü kaydeden Vali Nayir, “Okullarımız bizim öğrencilik zamanlarımıza göre çok daha iyi durumda. Ulaşım, sınıf, bina imkanları olarak daha iyi noktadalar. Biz istiyoruz ki bu maddi olanaklar aynı zamanda eğitimin kalitesine de yansısın. Çocuklarımız da o dar imkanlarda almış oldukları eğitimden daha fazla eğitim alabilsinler. Bizim zamanımızda değerler eğitimi diye bir şey yoktu, adı konmamıştı ama çok daha iyi değerler eğitimi verildiğine inanıyorum. Sizleri suçluyor değilim ama bugün ondan çok da fazla değerler eğitimine ihtiyacımız olduğuna kanaat getiriyorum. Bu konuda da yol gösterecek olan elbette ki öğretmenlerimiz olacak. Adını koymakla işi bitirmiş olmuyoruz. Mutlaka güzel örneklere ihtiyaç var. Çocuklarımız yeni binalarda, çok daha iyi bahçe düzeninde, çok daha iyi imkanlarla geldikleri okullarda biz inanıyoruz ki milletimizin geleceğine ışık tutacak, bize güven verecek olan daha sağlam bir nesil yetiştirmemiz mümkün diye düşünüyoruz. Buradaki en büyük güvencemiz de fedakar öğretmenlerimiz. Eğer öğretmenlerimiz bu konuyu kendilerine dert edinirlerse inanıyorum ki çok şey farklılaşır bu ülkede. Hangi konuya el atarsak atalım mutlaka altında bir eğitim eksikliğimiz çıkıyor. Trafikte bir aksama olsa ‘eğitim şart’ diyoruz, ticarette, siyasette bir sıkıntımız olsa mutlaka altında bir eğitim eksikliğini görüyoruz. Dolayısıyla bizler, ülke ve millet olarak baktığımızda, fert olarak, aile olarak baktığımızda öğretmenlerimizden beklenti çıtamızı hep yüksek tuttuk, tutmak da zorundayız. Bunlar sizin sırtınıza yüklediğimiz yükün ifadesi olarak değil, size olan güvenin ifadesi olarak alınırsa il Valisi olarak bundan mutluluk duyarım. 
 
“BEN EN ÖNEMLİ İŞİ YAPIYORUM DEME HAKKINA SAHİPLER”

Yürütülen hizmetlerden önemli, önemsiz ayrımına gitmediklerine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Kim hangi hizmeti yapıyorsa ‘ben en önemli işi yapıyorum’ deme hakkına sahip olsun. Bir altyapı hizmetini götüren Belediyemiz, Özel İdaremiz desin ki, ‘bana ihtiyaç var, bunu yapmam lazım’ desin. Bir kütüphane hizmetini yapan memurumuz, ‘bana önemli bir görev düşüyor burada’ diyebilsin. Sağlık, eğitim hizmetini yapan bütün arkadaşlarımız, sanayicimiz, turizmcimiz hepsi ‘bana düşen önemli görevler var, hem tarihimize hem de geleceğimize bir hizmet olarak bana verilmiş sorumluluğu en iyisiyle yapmalıyım” diyerek yola çıkması lazım. Gitmiş olduğum sanayici ziyaretlerinde de ‘sizler, istihdam sağlayarak, üretim sağlayarak büyük bir kahramanlık yapıyorsunuz, bunun bizim gözümüzdeki değerini de böyle bilirseniz size bir şevk unsuru olur’ diyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARI BAŞARABİLECEKLERİNE DAİR İNANDIRIN”

Çocuklarda güven eksikliği olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, Nobel ödüllü Türk bilimadamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ı örnek gösterdi. Vali Nayir, “Başarıyı yükseltecek yerlerden bir tanesi öğretmenler odası. Sizlerin bir kırgınlığı, evde bir sıkıntınız olabilir ama buradaki arkadaşlarınızla birbirinize destek olarak bunların hepsini aşabilirler. Eksiğimiz var diye başarıdan uzak olmamız gerekiyor. Aziz Sancar’ın okumuş olduğu dönemi dikkate alırsanız bu adamın Nobel Ödülü almaması lazım ama onların hiçbirinin arkasına saklanmamış, olumsuzluklara rağmen dezavantajlarda avantaj bulmaya çalışmış, kendisini yetiştirmiş dünya çapında bilim adamı olmuş. Çocuklarımıza da bu duyguyu verebilmeli, yapabileceğine inandırabilmemiz lazım. Çocuklara sevgiyi, güveni verdiğinizde hayatta mutlaka kendilerine bir yer bulacaklardır. Çocuklarımızın kendilerine duyduğu güven az. Bunun tam aksini yapmamız lazım. Başaracağına inandığımızı, güvendiğimizi söylememiz lazım” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.