MHP Tavşanlı’da Milletvekili Adaylarını tanıttı

MHP Tavşanlı’da Milletvekili Adaylarını tanıttı

Siyaset Yayın: 27 Ekim 2015 - Salı - Güncelleme: 27.10.2015 14:15:12
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
3563 okunma
Google News

 

MHP Tavşanlı’da Milletvekili Adaylarını tanıttı

İstiklal Marşı ve Mehter Marşı ile başlayan tanıtım programında Milletvekili Alim Işık, Agah Lütfü Bilen ve Buket Güngör partililere hitap etti.

MHP Tavşanlı ilçe Başkanı Muhittin Uz’un açılış konuşması sonrası MHP’li Domaniç Belediye Başkanı Sahfet Ertürk de Domaniç’teki yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

MHP Milletvekili adayı Avukat Lütfü milletvekili tanıtım gecesinde yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“  Mazimizin derinliklerinde kurulmuş siyasi partilerimizin Tavşanlı’ya verdiği değeri hemşehrilerimiz kavramış ve olağanüstü desteklerini hiçbir zaman boşa çıkarmışlardır. Karşılığını da çoğu kez bakanlık makamları ile taçlandırmışlardır. Tavşanlı hiçbir dönemde mecliste garip kalmamıştır. Tüm siyasi partilerimizde görev yapan büyüklerimize ahde vefada şükran borcumuz var. Kaybettiklerimize Cenabı Allah’tan rahmet kalanlara da yaşamları boyunca sağlık ve huzur dolu günler diliyorum. Şu andaki konum itibari ile Tavşanlımızı temsilen iki siyasi partimizin adaylarını önce Allah’ın izni ile sonra da siz hem şehirlerimizin duaları ile Ankara’ya bizleri temsilen here zamankinden daha fazla gönderme zorunluluğu doğmuştur.

Sizlerin sözü ve gözü olmak istiyorum. Bugünlerde en çok ihtiyacımız olan diyalog ve  en büyük düşmanımız peşin hükümlülüktür. Tavşanlımızın dinamiklerini birlikte Ankara’ya göndermenin zamanı gelmiştir.” Dedi.

Kütahya Milletvekili Alim Işık ise gündeme ve seçim çalışmalarına değinerek şunları söyledi;

“ Türkiye’nin ve Kütahya’nın gerçekleri bizim bu seçimlere ne kadar önem vermemiz gerektiğini göstermekte.  Türkiye’nin nüfusu son 13 yılda her yıl 1 milyon artışla 65 milyondan 78 milyona çıktı. 13 yıl önce Kütahya’nın nüfusu 657 bindi, şimdi 230 bin azaldı ve iki milletvekili düştü. Bu gerçeği görmeyen bazı zavallılar, Kütahya’nın nüfus kaybı olmadığını başka illerin ve Türkiye’nin nüfus artışından dolayı Kütahya’nın milletvekili kaybettiğini söyleyebiliyorlar. Net nüfus kaybı 90 bindir artıştan alamadınız payla beraber 230 bin kaybı vardır Kütahya’nın. Eğer Eskişehir gibi koruyabilseydi 657 bin olan nüfusunu 750-800 binlere yaklaştıracaktı ve büyükşehir olacaktı. Şimdi bakın küçülen şehir oldu.

2015 yılında 13 bin 200 aileye 20 bin ton kömür dağıtıldı. Ülke genelinde 13 yılda 20 milyon ton kömür dağıtılmış Yıllık 800 in ton değeri var. Kütahya’da aile başına dağıtılması gereken kömür 5,6 ton olması gerekirken yılda 18 bin ton ayrılmış, bu da ailece başına 1,1.5 tona mukabil ediyor. 12 ayda 600 lira ortalama da 50 lira yardım yapıyoruz diye övünen Enerji Bakanı. BunlarınTürkiye’yi ve Kütahya’yı ne hale getirdiğinin delili. Bunu veren el bizden ne aldı derseniz, Cumhuriyet tarihi boyunca Akp hükümetleri öncesinde Kütahya’ya kim ne yaptıysa, son 13 yıl boyunca satılarak elimizden alındı. Ortalama rakamlara bakarsak 2004 yılında Şeker fabrikasından başlayarak 2015 yılında Tunçbilek’teki biten özelleştirmelerde toplam 3 buçuk milyar Dolar yani yaklaşık 10,5 milyar Türk lirası Kütahya’nın varlıklarından Hükümetin hazinesine gitti. Peki bize ne verdiler derseniz 2003-2014 yılı Kalkınma Bakanlığı verilerine göre toplamda 1,5 milyar lira, yani 10,5 milyar almış 1,5 milyar lira yatırım ödeneği göndermiş. Bize bazı vekiller Kütahya’ya 7,6 milyar liralık yatırım yaptık diye yalanlarla, hiçbir gerçeklikle bağdaşmayan rakamları sağda solda asıyorlar. 7,6 milyar lira yatırım değildir. 13 yılda Kütahya’ya gelen paradır. Bunun içinde burada çalışan hemşerimin maaşı da vardır, diğer cari harcamalarda vardır. Bunların toplamını yatırı diye yutturmaya çalışan aziz milletvekillerimiz var bizim. Nüfusun azalmadığını söyleyen, yatırım diye toplam parayı size getirdik diye kendini pazarlayan milletvekillerimiz olmuştur ve olmaya devam edecektir.

Kütahya 2 milletvekilini kaybetmiş, siyaseten yüzde 50 güç kaybederken Akp Kütahya’da gücün azaltmadı. 6 vekilden 4’e düştük oy yüzde 50’den az gelmedi. Haziran seçimlerinde en çok oyumuzu Tavşanlı’da arttırdık, Tavşanlılı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Am bu yetmiyor. Tunçbilek Termik santrali satılırken, sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız böyle karar verdiyse ben onların kararına karşılık hükümetim aleyhine konuşamam diyenler dahil olmak üzere 40 bin oyu onlar aldı onun yarısını biz aldık. Tavşanlılı hemşehrilerime bu adalet yakışmıyor. 10 bin oyu 20 bin yatık ama satanlara 40 bin oy verdik. Savunanlara 20 bin oy az. Bizim bu seçimlerde talebimiz Tavşanlıl’nın adaletli davranması. Kütahya için yarışsınlar diyorlarsa vekil sayısını 2’ye böleceğiz.

Genel anlamda sosyal yardım alan ailelerin sayısı 6 milyondan fazla nüfus olarakta 25 milyon her 3 kişiden biri yardım alır duruma gelmiş. Eğer Kütahya kamu yatırımlarından payını alsaydı 13 yılda 1,5 milyar TL değil, 6 milyar TL alması gerekiyordu.  Biz 4 verip 1 alan değil, hakkı 4 olup 4’ünüde alan gerekirse yardım almayan bir toplum olmalıyız.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür, dili Türkçedir. Pkk terör örgütü Akp’nin beslemesiyle azdı. Bağımsız Kürdistan talebini dile getirirken ülkesiyle milletiyle bölünmez bir bütündür maddesini çıkardı. Türklük maddesini de çıkardı. Dili Türkçedir ide değiştirip başka şey istemiyoruz deyip müzakere masalarından bunlar konuşuldu. Recep Tayyip Erdoğan’ın müsteşarımı ben gönderdim deyip müzakere masalarından bunların pazarlığı yapıldı. Sayın Genel Başkanımız hükümet kurmak için seçim hükümeti kurmak için gelir misiniz diyen Davutoğlu’na önce bunu hatırlattı. Anayasa’nın ilk 4 maddesine dokundurmamak kaydıyla azınlık ve seçim hükümeti değil, kalıcı hükümete hayır dediler. Çünkü PKK’ya söz verdiler. O masalarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti onlara yemek olarak onlara çerez olarak bu sunuldu. Bu maddelere dokundurduğunuz zamana ülkesiyle bölünmez bir bütündür maddesini çıkardığınız zaman hayırlı olsun iki Türkiye, birisi Kuzey Kürdistan diğeri yeni Türkiye, 7 Haziran reklamının özü buydu.  “ dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.