Kütahyamızı Projelerimiz ile geliştireceğiz

Gündem Yayın: 04 Mart 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 04.03.2019 14:43:47
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
2802 okunma
Google News

Kütahyamızı Projelerimiz ile geliştireceğiz 

GÖRÜNTÜLÜ

 

Şubat ayı içinde 73 projesini kamuoyuyla paylaşan MHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık, vizyon projelerinin de yer aldığı 58 projelik son paketi açıkladı. Kütahya’nın kanayan yaralarından istihdam sorununu belediye eliyle kuracakları üretim tesisleri ile aşacaklarını ve şehre çağ atlatacaklarını söyleyen Işık, özellikle kültür park ve kanal projeleriyle dikkatleri üzerine çekti
MHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık, Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlediği toplantıyla mega projelerinin yer aldığı son paketi tanıttı. Toplantıya, MHP MYK Üyeleri Ali Güler ve Hakan Doğru, MHP Kütahya İl Başkanı Ferhan Yıldırım, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı İsmail Küçük, MHP Kadın Kolları Başkanı Hülya Öztürk, belediye ve il genel meclisi üyesi adayları ile çok sayıda partili katıldı.
‘KÜTAHYA’YA HİZMET İÇİN ANT İÇTİK’
Programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ferhan Yıldırım, “Biz MHP olarak siyasetimizi kavga ve nefret üzerine değil, yalnızca sevgi ve kardeşlik üzerine yürütüyoruz. Bizim anlayışımızda yandaşlık yoktur. Bizde kardeşlik siyaseti vardır. Biz bu memleketin her evladını ayrı ayrı seviyoruz. Rengi, kökü, kökeni ne olursa olsun, gönlü ve yüreği Kütahya için çarpan tüm kardeşlerimizi Allah rızası için seviyoruz. İşte biz bugün ant içtik ve Kütahya’nın layık olduğu hizmeti vermek için mücadele ediyoruz. Yönettiğimiz hiçbir belediye 3-5 kişinin kafasına göre takıldığı yerler olmamıştır, olmayacaktır. Bizim için seçim gönüllere girme ve kucaklaşmadır. MHP bir inanç ve iman ordusudur. Memleket ne zaman dara düşse, gereğini yapmaktan kaçınmayan evlatların ordusudur. Bu memleketin inanmış ve Allah davasına vatanına hizmete odaklanmış tertemiz bir evladıdır Alim Işık. Adayımızı tüm hemşehrilerimize emanet ediyorum ve desteklerini bekliyorum” dedi. Yıldırım’ın konuşmasının ardından MHP MYK Üyeleri Ali Güler ve Hakan Doğru’da katılımcılara seslendi.
‘15 YILLIK EMEK VE BİNLERCE
KÜTAHYALI’NIN ÇEYİZ SANDIĞI’
“1 Aralık 2018 tarihinden bu yana tam 3 ay boyunca Kütahya’mızla yattık Kütahya’mızla kalktık” diye Alim Işık, “Bu proje paketi 15 yıllık bir emeğin ürünü olduğu gibi, binlerce Kütahyalı hemşehrimizin de katkısıyla ortaya konan bir çeyiz sandığı olarak değerlendirilmelidir. Bizler ‘Üretken Belediyecilik’ anlayışı kapsamında vatandaşa dokunmak için aşkla sorunlara odaklandık. Hedeflerimiz arasında sosyal barışı sağlamak, göçü durdurup ilimizi büyütmek, il nüfusunu gençleştirmek, Kütahya’yı tercih edilen ilk beş ilden biri yapmak ve Kütahyaspor’u 1. Lige çıkarmak var” dedi.
İSTİHDAMDA
DEV PROJELER
Daha önce açıkladığı sosyal, kültür, gençlik, spor, sanat ve turizm alanındaki 73 projesini kısaca anlatan Işık, şehrin üretim ve istihdam yapısıyla ilgili yol haritasını çıkarmak için İstihdam şurası ve yıllık eylem planları projesini çok önemsediklerini belirterek, “İstihdam alanları tespit edilerek, yerli ve yabancı yatırımcılar şuramıza davet edilecek. AR-GE, Proje Tasarım ve Değerlendirme Projesi ile şehrimizin üretim ve istihdam kaynaklarını tespit etmek, sosyal, kültürel, teknik ve ekonomik kalkınma projelerini hazırlamak, üretici ve yatırımcılara rehberlik edeceğiz. Çini Borsası ile çini üretimi destek vereceğiz. Yatırımcı ve Genç Girişimci destek projesi ile bürokratik anlamda hem rehberlik görevi üstleneceğiz, hem de ekstra destek sağlayacağız. Sanayi Destek Projemiz ile sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın sorunlarını acilen çözeceğiz. Bağlantı yolları, yer belirleme çalışmalarıyla küçük, orta büyük tüm sanayicilerimizin yanında olacağız” dedi.
KÜTAHYALI ÜRETECEK
İSTİHDAM ARTACAK
Tarımsal Organize Sanayi Bölgeleri projeleri ile Hayvancılık OSB’leri ve Sera OSB’leri kuracaklarını belirten Işık, üreticinin modern tesislerde üretim yapması sağlanarak daha yüksek gelir elde edeceğini söyledi. Işık sözlerine şöyle devam etti; “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştirme Projesi, Fidan Yetiştirme ve Meyve Bahçeleri Projesi ile Kütahya’mıza özgü meyvelerin üretimi teşvik edilecek ve coğrafi işaretleri alınarak marka kent olmasına katkı sağlanacak. Entegre Meyve Suyu Üretim projesi, Meyve Kurusu Üretim Tesisi, Süs Bitkileri Yetiştiriciliği projesi, Balık üretim Tesisleri, İlikli Kemik Suyu Üretim Projesi ile yeni üretim ve istihdam alanları oluşturacağız.”
ŞEHRİN ÇEŞİTLİ YERLERİNE
YÖRESEL PAZARLAR KURULACAK
“Yöresel ürünler pazarı projesi ile şehrin giriş, çıkış ve merkezinde belirli bölgelerde yöresel ürünlerin pazarlanacağı yerler oluşturulacak. Tarımsal Sulama Destek projesi ile kanal sulama ücretlerinde yüzde 40 indirim yapılacak. Hayvan Borsası kurulacak. Yenilenebilir Enerji Destek Projesi ile çeşitli yerlere güneş enerjisi panelleri yerleştirilerek şehrin aydınlatma ve durakların ısıtılması sağlanacak. Enerji Kooperatifi kurarak üyelere ücretsiz elektrik verilecek. Yerel Gastronomi, Kadın Dayanışma Kooperatifi, Atık Toplama Merkezleri, Yamaç Paraşütü Destekleme, Taş Ocağı Şantiyesi, Yöresel El Ürünleri Pazar yerleri projeleri ile ekonomiye ve ev bütçelerine büyük destek sağlayacağız.”
AKILLI KENT KÜTAHYA GELİYOR
İmar, çevre ve şehircilik başlığı altında 34 projeyi ise şöyle sıralayan Işık, “Trafik Vaziyet planı ile yeni düzenlemeler yapılarak eksiklikler ve aksaklıklar giderilecek. Şehrin farklı bölgelerine otoparklar inşa edeceğiz. Galericiler sitesini, 2. el otomobil pazarını ve kamyon garajını çevre yoluna yakın bir bölgeye taşıyacağız. İkinci bir itfaiye istasyonu kuracağız. Akıllı Kent Kütahya projemiz ile şehrin son teknoloji fiber optik kablo ile donatılmasına teşvik edeceğiz, Şehir Zekası projesi ile yardıma muhtaç herkesin ihtiyaçlarını anında karşılayacağız. Akıllık reklam panoları, e-belediye bilgi terminalleri, endüstri 4.0 dönüşümü ile şehrimize adım atan herkese “Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Kütahya’ya hoşgeldiniz” mesajı göndererek daha etkin tanıtım hedefliyoruz. Çevreyolu ve ticari alanlar projesi ile hem aydınlatma hem de yöresel ürünlerin satılması için alanlar oluşturacağız. Kapalı Pazar yerleri ile vatandaşımızda esnafımızda artık üşümeyecek” diye konuştu.
BİRÇOK YENİ TESİS KAZANDIRILACAK
Macera parkı, drag ve drift pisti, akıllı bisiklet projeleri ile sporcunun ve adrenalin tutkunlarına destek olacaklarına değinen Alim Işık, “Yerinde ve yerli yenilenme projesi ile kentsel dönüşüm kapsamına alınan 13 mahalle ve 9 dere yatağının mahalle sakinlerini yaşadıkları yerden koparmadan yerli müteahhitlerimiz yoluyla yeni evlerine kavuşturacağız. E-İmar uygulamasına geçilecek. Yoncalı Şifa Kent, Ilıca Sefa Kent, Çamlıca Doğal Yaşam Parkı, Frig Vadisi balon Turizmi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Emekli ve Mahall Konakları, Enne Barajı Sağlık ve Spor Kompleksi, Ilıca Gögüs Hastalıkları Hastanesi, Kütahya Belediye Hastanesi, Çiniciler Çarşısı, Evliya Çelebi Gençlik Merkezi, Bilim Merkezleri ile tesisleşerek sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin artırılmasını sağlayacağız” dedi.
KÜTAHYA ÇAĞ ATLAYACAK
Son olarak Atakent Mahallesinde Vadi Kütahya Projesi ile şehri cazibe noktalarından biri haline getireceklerini ifade eden Alim Işık, “Kanal Kütahya Projesi ile şehri doğu-batı yönünde iki eşit parçaya böleceğiz ve Regülatörden itibaren 18 km’lik bir su yolu açacağız. Burada yeni rekreasyon alanları, parklar, su sporları merkezi olacak. Zafer Meydanı yeniden düzenlenecek. Eski kültür sarayı ve yıkılan stadyumun da içinde bulunduğu alanda uygulanacak olan Kültür Park projesi ile, kültür merkezleri, otoparklar, spor ve eğlence alanları, buz pisti, kayak pisti, akvaryum, açık hava tiyatrosu, Vazo Kule ve alışveriş mekanları kazandıracağız” ifadelerini kullandı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.