Kütahya’da Obezite Ameliyatı Gerçekleşti

Sağlık Yayın: 07 Ekim 2016 - Cuma - Güncelleme: 07.10.2016 14:35:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3926 okunma
Google News

Kütahya’da Obezite Ameliyatı Gerçekleşti

D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni göreve başlayan Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr. İsmail Ertuğrul tarafından 10 yıldır obezite hastası olan 31 yaşında ki Emre Gültepe’ye obezite cerrahisi ameliyatı yapıldı. Normal şartlarda diyet, spor, fitoterapi gibi ilaçlarla zayıflayamayan Gültepe Morbit Obezite ameliyatı için Elazığ’a gitmeyi düşünmüş fakat hastanemizde de bu ameliyatın yapılabildiğini öğrenmiş ve ameliyatı burada olmaya karar vermiştir. Yapılan tetkikler neticesinde herhangi bir sorun görünmeyen hastanın 120 dakika süren ameliyatı başarıyla gerçekleşmiştir.

Dr. İsmail Ertuğrul ameliyat ile ilgili olarak “İlk başta obezite hastalarımıza diyet ve hareket öneriyoruz. Çünkü sağlıklı bir vücudun hareket ve spor ile kazanılabileceğini her zaman söylüyoruz. Ama ne yazık ki, günümüzün hastalığı olan obezite ile mücadele edilse de her şeyi deneyip te zayıflayamayan hastalarımız için en son çare olarak yaptığımız bu ameliyatı öneriyoruz.

Obezite cerrahisinde iki teknik mevcuttur. Bunlar tüp mide ve gastrik bypass tekniğidir. İlimizde ilk defa bir hastamıza tüp mide tekniği uyguladık. Hastamız ve bizler böyle bir ameliyatı gerçekleştirdiğimiz için mutluluk duymaktayız. Bundan sonra hastanemiz polikliniğimize müracaat eden aynı durumda ki diğer obezite hastalarımıza da tüp mide veya gastrik bypass tekniğinden kendilerine uygun olan yöntemi uygulayabileceğiz.

Bu tür şikayeti olup ve ameliyatına karar verilen hastalarımız ameliyat sonrası 3-5 gün içerisinde taburcu olabilmektedirler. Aynı zamanda şeker ve tansiyon gibi ek hastalıkları olan hastalarda, obeziteden kurtulma oranı % 90 seviyesindedir. Ameliyat sonrasında 1 ay içerisinde hastada olan fazla kilo durumuna göre 10 ila 20 kg arasında bir kayıp olmaktadır. Bir yıl sonunda ise fazla kiloların % 70’i kaybedilmektedir. Bununla birlikte hastanın yaşamını olumsuz etkileyen fiziksel ve çevresel faktörlerden büyük oranda iyileşme sağlanmaktadır.

Vücut kitle indeksi VKİ: kg/m² 40 ve üzeri olan ayrıca diğer tıbbi yöntemlerle zayıflayamayan hastalara obezite cerrahisi hastanemizde ücretsiz olarak uygulanmaktadır.” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.