KÜTAHYA’DA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Ekonomi Yayın: 19 Aralık 2017 - Salı - Güncelleme: 19.12.2017 16:16:30
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3543 okunma
Google News

KÜTAHYA’DA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Ak Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu istihdama yönelik açıklamalarda bulundu.

Kavuncu yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

"AK Parti hükümetlerinin en önemli hedeflerinden birisi de istihdamın ve üretimin artması ile ekonominin sağlam temellere oturtulmasıdır. Bu alanda geçmiş 15 sene içerisinde büyük başarılar elde edildi. Güven istikrar ve başarılı ekonomik programlar ile Türkiye’nin önü açılmış, iş gücüne yapılan büyük katılım her alanda olumlu gelişmeler göstererek ülkemizin 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 oranında büyüme sağlandı. Bu oranla dünya lideri olduk. 2017 yılının Şubat ayında başlatılan istihdam seferberliğine iş dünyamızdan büyük destek geldi. Bu tarihten sonra ülkemizde 1,5 milyon kişiye ilave istihdam sağlandı ve bu Türkiye için bir rekor oldu.
Ülkemizde değişen bu veriler elbette Kütahya ilimiz içinde olumlu yönde etki oluşturuyor. 2011 yılından bu güne Kütahya genelinde aktif çalışan kişi sayısı 19.000 kişi arttı. Ülkemizin AK Parti hükümetleri ile yönetildiği 2002 yılından beri ilimizde faal işyeri sayısı iki katı artarak 5.300 den 10.400’e yükseldi. Buna paralel olarak istihdam 85 arttı, 2002 de 80 bin çalışanımız var iken bugün itibarıyla 145 bin çalışan sayısına ulaşıldı. Kamu çalışan sayısında azalma değil artış olduğunu da belirtelim.      
Sadece istihdam değil Sosyal Güvenlik kapsamı da arttı. 2002 senesinde ilimizde 275 bin kişinin sosyal güvencesi yoktu. Bugün ise 9 bin kişinin sosyal güvencesi yok ancak bunların da bir kısmının yeşil kart sahibi olduklarını düşünürsek neredeyse toplumun tamamının sosyal güvenlik kapsamına girdiğini söyleyebiliriz. 
Hep birlikte daha çok çalışacak, daha çok istihdam, daha çok üretim ile ülkemizin büyüme oranını daha da yükselteceğiz ve ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almasını sağlayacağız.  "

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.