Kurbanlıklar hafta başında pazarda yerini alacak

Tuna İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Gündem Yayın: 02 Temmuz 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 02.07.2022 10:52:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1139 okunma
Google News

Kurbanlıklar hafta başında pazarda yerini alacak

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Kurban Bayramı'na az bir süre kurban satış yerlerinde hareketlilik yaşanmaya başladı. Pazartesi gününden itibaren alıcılarını bekleyecek olan kurbanlıklar bayram öncesi hayvan pazarında görücüye çıktı.

Hayvan pazarının en büyük kurbanlığı olan "Yaylacık" isimli 1 ton 200 kiloluk tosun alıcısını bekliyor. Pazarda küçükbaş kurbanlıkların fiyatı ise 2 bin TL'den başlayıp 5 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Şampiyon'u 70 bin TL'ye satmayı düşündüklerini ifade eden besici Ali Sarıca, “ Danalarımızı 8 aydan bu yana bakımını yapıyoruz. Şu an için pazarın en büyük hayvanının sahibiyim. Adını ‘Yaylacık' koyduk. Yaylacık adlı krubanlığın canlı ağırlığı 1 ton 200 kilo geliyor. Genel olarak pazardaki fiyatlar geçen seneden haliyle yem fiyatlarından dolayı bira daha yüksek. Her şey pahalılaştı. Yem, gübre ve maliyetler çok arttı. Bu da fiyatlara yansıdı. Şu an itibariyle satışlar iyi. En düşük büyükbaş kurbanlık fiyatı 15 bin TL'den başlayıp, 70 bin TL'ye kadar çıkıyor” dedi.

Kurbanlık satışı yapanlardan Ali Tolan ise, " Pazartesi gününden itibaren tüm büyükbaş hayvanlarımızı pazara çıkaracağız. Yem fiyatlarına göre kurbanlıklarımızın fiyatları bize göre normal, ancak müşterilere pahalı geliyor. Büyükbaş kurbanlıklar 15 bin TL'den başlıyor, hisselerimiz de var ve her bütçeye uygun hayvanlarımız var" diyerek hafta başından itibaren satışlara devam edeceklerini belirtti.

Bu arada küçükbaş kurbanlıkların ise pazarda fiyatlarının bin 700 TL ile 5 bin TL arasında değiştiği görüldü.  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.