Köylere yardım ve yatırımların oranı da yüzde 96,3 olarak gerçekleşti

Gündem Yayın: 22 Nisan 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 22.04.2019 13:17:17
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2290 okunma
Google News

 Köylere yardım ve yatırımların oranı da yüzde 96,3 olarak gerçekleşti

                Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2019 yılı ilk toplantısı gerçekleşti.

Tavşanlı Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2019 yılı Nisan ayı Birlik Meclisi, Tavşanlı Kaymakamlığı Konferans Salonunda, Birlik Başkanı Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara’nın başkanlığında, Tavşanlı İl Genel Meclis Üyeleri ile İlçeye bağlı 87 köy muhtarının katılımıyla, gündemde bulunan konuları görüşmek ve karara bağlamak üzere toplandı.

                Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Kaymakam Yüksel Kara; 2019 yılında programa alınan projeler ve köylerde yapılacak altyapı, yol, içmesuyu, sulama işlerine dair çalışmalar hakkında bilgi verdi.Yatırımların Birlik, Köydes ve İl Özel İdareden ayrılarak köylere yapılan yol, içmesuyu, parke taşı, kanalizasyon, sulama, düğün salonu, köy inşaatları vb. gibi köylere ait hizmet yatırımlarının olduğunu, bu işlerin yürütülmesinde Birlik Encümeni - İl Genel Meclisi- Özel İdare - Muhtarlar ile uyumlu bir çalışma ortamının oluşturulduğunu, muhtarlarımızın gayretli çalışmaları ile işlerin yapıldığını belirterek, hizmet bayrağını devralan muhtarlarımızın da bu hizmetlere devam etmesini beklediğini belirtti.

                Meclis gündemindeki konular gereğince; Birlik Encümen Üyelerinin gizli oyla seçimi yapıldı. Seçim sonuçlarına göre;

 İl Genel Meclis Üyelerinden  Mustafa Altınbay ve Recep Şaban Toy  

 Köy muhtarlarından Karlıköy Muhtarı H.Hüseyin Dilek ve Derbent Köyü Muhtarı Muzaffer Akdoğan 1 yıl süre ile Encümen üyeliğine seçildiler.

                Gündem maddelerinde yer alan Meclis Başkan vekillikleri, katip üyelikler, Plan Bütçe Komisyon üyelikleri seçiminin ardından, 2018 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Faaliyet Raporu, İlçe Özel İdare Müdürü ve Birlik Müdürü Necati Derin tarafından Mecliste okundu, buna göre;

                12 milyon 500 bin TL Bütçenin 11 milyon 972 bin 436  TL  harcama yapılması sonucunda yüzde 95,7 oranında gerçekleşmesi, köylere yardım ve yatırımların oranı da yüzde 96,3 olarak gerçekleşti. Yapılan oylama sonucunda oy birliği ile 2018 yılı Kesin Hesabı Kabul edilmesi sonrasında, Meclis Toplantısı sona erdi.

 

                

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.