İsmet Güral'dan 2018 Yılı Mesajı

Ekonomi Yayın: 01 Ocak 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 01.01.2018 09:34:35
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3356 okunma
Google News

 Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, 2018 yılının dünyaya, ülkemize ve ilimize refah, huzur ve sevgi getirmesini diledi.  İsmet Güral  yeni yıl nedeniyle yayınladığı mesajda ; dünyadaki savaşların perde arkasında çoğunlukla ekonomik konular olduğuna işaret etti ve “Her fabrika bir kaledir. Bu bilinçle hareket etmeli, ülkemize ve ilimize yeni yatırımların kazandırılmasını milli bir görev saymalıyız. Yatırımların artması refahı, refahın artması huzuru getirir” dedi.  İsmet Güral Yeni yıl mesajında şu görüşlerine yer verdi ;
Hain darbe girişimi, terör olayları, coğrafyamızda yaşanan siyasi gerilimler ve kredi değerlendirme kuruluşlarının ülkemiz kredi puanını indirmesi gibi olumsuzluklar sonrası gelen 2017 yılını, ülkemizde üretimin ve ekonominin büyüdüğü bir yıl olarak geride bırakıyoruz. Her türlü kara propagandaya karşın bütün sektörlerde rekor artışlar sağlanmış, milli sanayimizin sorumluluk bilinci ve hükümetimizle sıkı koordinasyonu rekor büyüme rakamlarını beraberinde getirmiştir.  2017 yılının ilk çeyreğinde 5.2, ikinci çeyreğinde 5.1 olan büyüme oranı ;  temmuz,ağustos, eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte ise yüzde 11.1 seviyelerine dayandı.  Türkiye bu performansıyla da tüm dünya ülkelerini geride bırakarak üçüncü çeyrekte en hızlı büyüyen ekonomi oldu. Türkiye’nin büyümesi sağlam temellere dayalı ve bu büyümenin sürdürülebilir bir yapısı var. Bu kapsamda 2018 yılında da ekonomik büyümenin devam edeceğini öngörüyorum. 
 Birlik ve beraberlik içinde, moralleri yüksek tutarak  güzel yarınları tesis etmek mümkündür. Ülkemizde ve Kütahya’mızda yatırım yapmalı ,  yatırım yapacaklara moral ve destek vermeliyiz.  Yerli otomobil Kütahya’da üretilsin kampanyası bunun güzel bir örneğidir. Kütahya’mızda  40 bin kişi büyük bir heyecanla bu büyük yatırımın ilimizde yapılması için kampanyayı desteklemiş ve örnek bir beraberlik sağlamıştır. Bu heyecanı yaşatmalı, moralleri yüksek tutmalı , pozitif düşünceler içinde olmalı ve birlik içinde, ülkemizin dünyada, şehrimizin ülkemizde en ön sıralarda yer almasını sağlamalıyız. Görev aldığım tüm platformlarda ülkemizi ve Kütahya’mızı hep en ön planda tutan biri olarak, ülkemizdeki ve ilimizdeki yatırımların artırılması yönündeki tüm çalışmaları desteklemeyi  görev sayıyorum. 
Ekonomik sınırların kalktığı dünyada ülkemizde ve Kütahya’mızda yapılacak gerek Kütahya’mız, gerekse ülkemiz dışından şirketlere ait  yatırımların da büyük bir önemi vardır. İlimizde az sayıdaki mevcut ülke dışı yatırımcılara, 2017 yılında Avusturyalı bir kağıt üretici şirketin 300 milyon euroluk bir yatırımla dahil olması, Kütahya’nın tüm yatırımcılar açısından da bir cazibe merkezi haline gelebileceğine işaret sayılabilir. Kütahyalı yatırımcılara ve de  Kütahya dışından gelecek yatırımcılara destek vermek görevimiz olmalıdır.Ülkemizde ve Kütahya’mızda  yatırımların 2018 yılında daha da artmasını içtenlikle arzu ediyorum.  
Dünyadaki savaşların perde arkasına bakıldığında çoğunlukla ekonomik sebeplerin olduğu görülmektedir. Bu nedenle ülkemize ve Kütahya’mıza kurulacak her fabrika bir kaledir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da hassasiyetle üzerinde durduğu 2023 vizyonu ve hedefleri kapsamında yapılacak her yatırıma destek olmak aynı zamanda milli bir görevdir.  Yatırımların artması refahı, refahın artması huzuru getirir. 
Ülkemizi, şehrimizi, en önemlisi birbirimizi çok sevmeliyiz. Zira toplumları sevgi ayakta tutuyor. Sevgi mutluluğu ve başarıyı getiriyor.  2018 yılının ülkemize, ilimize ve çok değerli hemşerilerime daha fazla sevgi, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.