Hisarcık'ta ilk yardım kursu

Gündem Yayın: 16 Mart 2017 - Perşembe - Güncelleme: 16.03.2017 12:24:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2764 okunma
Google News

Hisarcık'ta ilk yardım kursu
Kütahya’nın Hisarcık İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde ‘İlk Yardım’ kursu açıldığı bildirildi.
Meydana gelebilecek acil durumlarda ilk yardım yapabilecek bireylerin oluşması amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün talebi doğrultusunda Atatürk İlkokulunda Emet Sağlık Meslek Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Muammer Çapkın tarafından verilen toplam 18 saatlik ‘İlk Yardım’ kursuna öğretmen ve İlçe Milli Eğitim personeli ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü elemanlarından oluşan 56 kursiyer katıldı.
İlk Yardım Kursunda kursiyerlere; İlk Yardım Nedir? Acil Tedavi Nedir? İlk yardımın öncelikli amaçları nelerdir? İlk yardımın temel uygulamaları; Koruma, Bildirme, Kurtarma (KBK), hasta veya yaralının olay anında değerlendirilmesi, kaza anında yaralıya yapılacak müdahaleler, kanamalarda ilk müdahale, yanma, donma veya boğulma anında ilk yardım bilgileri uygulamalı olarak anlatılıyor.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, ‘İlk Yardım’ kursunun amacının; Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda hayati tehlikeyi ortadan kaldırmak, yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesini sağlamak, yaralının durumunun kötüleşmesini önlemek ve iyileşmeyi kolaylaştırmak olduğunu belirttiler.
Eğitimin ardından yapılacak olan sınavda başarılı olanlar ilk yardım belgesi almaya hak kazanacak

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.