HAYDİ TAVŞANLI HALEP’İN SANA İHTİYACI VAR!

TAVŞANLI HALKI SURİYELİ SAVAŞ MAĞDURLARI İÇİN HAREKETE GEÇİYOR. BELEDİYE PASAJI’NDA AÇILAN YARDIM BÜROSU’NDA UN, BATTANİYE VE NAKDİ YARDIMLAR 25 ARALIK TARİHİNE KADAR KABUL EDİLECEK

Yaşam Yayın: 15 Aralık 2016 - Perşembe - Güncelleme: 15.12.2016 15:37:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4280 okunma
Google News

 

 

Tavşanlı Belediyesi ve Çare Derneği Tavşanlı Şubesi işbirliğinde Suriye’deki savaş mağdurları için yardım kampanyası başlatıldı. Özellikle Esed rejimi ve Şii milislerin Halep’te gerçekleştirdikleri katliamın ardından, dünya sessiz kalırken Türkiye ayağa kalktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle çatışmalar durdu ve Halep’in tahliyesi başladı. Savaş mağdurlarının yaralarını bir nebze olsun sarabilmek için Tavşanlı ilçesi de hareket geçti ve yardım kampanyası başlatıldı.

Un, battaniye ve nakdi yardımlar için Belediye Pasajı’nda büro açıldı. Belediye arkası Hüsnü Yeğiner Caddesi üzerine açılan bürodaki görevliler vatandaşların yardımlarını 25 Aralık Pazar gününe kadar kabul edecek.  

Tavşanlı Belediye Başkan Vekili Mehmet Atabay, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede ilçe halkının bu tür dayanışma organizasyonlarına büyük destek verdiğini hatırlattı. Atabay “Suriye’de bir dram yaşanıyor. Son olarak Halep’te rejim güçlerinin Şii milislerle birlikte kadın, çocuk ayırmadan sivil halka yaptıklarını üzüntü, endişe ve derin bir acıyla kalplerimizde hissediyoruz. Bir an evvel bu vahşetin bitmesi için dua ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle 6 km’lik alana sıkışan, ölüm korkusu, açlık ve çaresizlik içerisindeki kardeşlerimizin umudu yine Türkiye olmuştur. Şimdi büyük acılar çeken bu kardeşlerimize yardım vakti dedik ve Çare Derneği ile birlikte kampanya başlattık. Tavşanlı halkı daha önce yapılan kampanyalarda ne kadar hassas olduğunu gösterdi. Bu kampanyaya da büyük bir katılım sağlanacağına inancım tamdır. Halkımızı Belediye Pasajı’nda açılan büromuza bekliyoruz” dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.