Hacca gitmeyen isteyen hacı adayları için

Gündem Yayın: 29 Aralık 2016 - Perşembe - Güncelleme: 29.12.2016 09:27:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3331 okunma
Google News


 Hacca gitmeyen isteyen hacı adayları için 

Hacca gitmeyen isteyen hacı adayları için hac kayıtları başladı.

İlçe Müftüsü Mecit Amil, ilk defa hacca gitmek isteyen adaylar için hac kayıtlarının başladığını açıkladı.
İlçe Müftüsü Amil, hac kayıtları ile ilgili Tavşanlı vatandaşlarına bilgilendirmede bulundu. İlk defa hacca yazılacakların hac kayıtlarının 28 Aralık’ta başladığını kaydeden Amil, hacca yazılmak isteyen vatandaşlara 6 Ocak’a kadar başvuru yapabileceklerini söyledi. Amil, “Hacca gitmek isteyen vatandaşlar, bankaya 20 lira para yatıracaklar. Banka dekontu ile müftülüğe gelecekler ve kayıtlarını yaptıracaklar. Ayrıca, vatandaşlar internet üzerinden kendi kayıtlarını yaptırabilirler. Ama geçmiş yıllardan edindiğimiz tecrübe, vatandaş kayıt yaptırdığını sanıyor, sonra kuraya giremeyecek duruma düşünce mağdur oluyor. İnternet üzerinden kayır yaptıran adaylar kontrol amaçlı müftülüğe gelsin müftülükte mutlaka kaydını teyit ettirsin.” dedi.
Daha önceki yıllarda hacca gitmek isteyen adaylara da uyarılarda bulunan Amil, “Geçen yıllarda hacca kayıt yaptıran kardeşlerimizin hac kayıtları otomatikman yenileniyordu. Bu sene bir yenilik geldi, her kardeşimiz 9 Ocak ile 31 Ocak arası kayıtlarını mutlaka yeniletecekler. Kayıtlarını yeniletmeyen vatandaşlar müftülüğe mutlaka uğramalı Hac kayıtları yenilenmediği takdirde kuraya girmeye hak kazanamıyorlar. Bütün hacı adaylarımıza duyuruyoruz. Rabbim gidenlere tekrar gitmeyi, gitmeyenlere en yakın zamanda gitmeyi nasip eylesin.” diye konuştu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.