Güler Mazbatasını aldı

Gündem Yayın: 21 Nisan 2019 - Pazar - Güncelleme: 21.04.2019 19:43:52
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
1800 okunma
Google News

Güler Mazbatasını aldı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucuna göre 3. kez Tavşanlı Belediye Başkanı olan Mustafa Güler,  Tavşanlı Adliyesi’nde törenle mazbatasını alırken, bir tören de Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. 
Arifağa Camii’nde ikindi namazını kılan Belediye Başkanı Mustafa Güler ve beraberindeki partililer ve vatandaşlar, yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na geldi. 
Burada coşkulu kalabalığa seslenen Belediye Başkanı Mustafa Güler, tüm Tavşanlı halkına teşekkür etti. 
Belediye Başkanı Mustafa Güler, halkın iradesinin sandığa yansıdığını söyleyerek, “31 Mart’ta seçimler gerçekleştirildi ve halkımız kararını verdi. Esasında biz 1 Nisan’dan bu tarafa rahattık. Gerekçesi de Yüksek Seçim Kurulu ve İlçe Seçim Kurulu mazbatayı verinceye kadar mevcut başkan belediye başkanlığı kimliğiyle göreve devam ettiği için bizim açımızdan sorun yoktu. 
Türkiye’de sandık demokratik bir hak. Seçim dönemi boyunca ifade ettiğimiz gibi 31 Mart akşamının belediye başkanının ismi belli düsturuyla hareket ettik. İmani noktada kadere rıza imanın gereğidir. Buna da amentü dedik. Emin olduğumuz bir konu vardı 31 Mart akşamında inancımızın gereği seçimin galibi Tavşanlı halkına okunmuştu. Onun adı AK Parti ve dolayısıyla Mustafa Güler’di. 
Demokratik bir hak diye yapılan itirazları saygıyla karşıladık. Hiçbir müdahalede bulunmadan takip ettik. Ekrem İmamoğlu’nun mazbatamı verin ifadesini Tavşanlı’da kullanmadık” dedi.

- “SANDIKTAN ÇIKAN SONUCU İYİ ANALİZ ETTİK.” 
Tüm yapılan hizmetlere rağmen sandıktan çıkan sonucu çok iyi analiz ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, “10 senelik dönemde merkezi hükümet ile beraber yol yürüyüşümüzde Tavşanlı değişimin ve gelişimin emaresini fazlasıyla gördü. Buna rağmen sandıktan çıkan bir tablo bizim açımızdan değerlendirilmesi ve not edilmesi gereken derslerle dolu. Bu çıkan sonuçta gerekli dersi aldınız mı derseniz evet aldık. İyi analiz ediyoruz. Seçimler kazanan ve kaybeden noktasında iki şıklıdır. Elhamdülillah bugün Tavşanlı’da AK Parti bayrağının dalgalanmış olmasından memnuniyet duyduğumuzu ifade ediyorum. Ülkenin içerisinde bulunduğu her türlü ekonomik koşula rağmen, geçen 16 senelik dönemde hayatımızı renklendiren ve mutluğun, refahın sebebi olan AK Parti’nin onca hizmetine rağmen, egemenler bu ülkede 24 Haziran ve 15 Temmuz’un rövanşını almak adına ekonomik darbe yaptılar. O nedenle biz meydanlarda sürekli şunu söyledik. Sakın ha sandığa gittiğinizde 24 Haziran’ın rövanşını alma gibi bir eğilimin içerisine girmeyin. Çünkü egemenler 24 Haziran’ın rövanşını darbeyle alamayacaklarına emin oldular, o intikamı halka aldırmak istiyorlar. Sandıklarda maalesef böyle bir tablo olmasına rağmen nihayetinde Cumhur İttifakı’na yüzde 52’lik bir destek var. Bu ülkenin geleceği adına 2023 adına mutluluk verici bir olaydır. Bundan dolayı başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere gecesini gündüzüne katan her türlü tehlikeye rağmen, egemenlerin ülkemizi boğma noktasına getirmelerine rağmen gösterilen dirence sizler de katkı sağladınız. Ondan dolayı yine sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

- “BİZE OY VERMEYENLER BİLE (MUSTAFA GÜLER ÇALIŞMADI) DEMİYOR. BU BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR MUTLULUK KAYNAĞI”
Başkan güler, “Aldığımız derslerden bir tanesi hem mutluluk verici hem de dikkat etmemiz gereken bir konu. Şimdi sandık sonucunda sana oy vermedim diyen bazı arkadaşlarla konuştuğumuzda Tavşanlı Belediyesi ve Mustafa Güler 10 senelik dönemde çalışmadı dersek haksızlık yaparız diyorlar. Bu bizim açımızdan mutluluk verici. İkincisi de bazen tetikçiler kullanılmak suretiyle iftira boyutunda bir takım olaylar oldu. Şunu ifade ediyorum ki, 2009 yılına kadar üzerime ne aldıysam hanımın üzerine yaptık. Çünkü sürekli bir yol hayatım var. İlahi takdir nedir bilemediğimiz için dedik ki çoluk çocuk perişan olmasın. Ama 2009’dan sonra Belediye Başkanı kimliğiyle almış olduğum her bir çivi kendi haneme yazıldı. Benim devletten kaçıracak hiçbir şeyim yok. Mal beyanımı aldığım maldan sonra en geç 15 gün içerisinde devlete bildirmişimdir. Vicdanen rahatım. İnanın ki, şahsımla ilgili net bir ifade ile çaldı, çırptı denilmemesinden de mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu güven bizim için çok önemliydi. Bir diğer konu ahlaksızlık. Bir belediye başkanı için yapmış olduğu onca hizmete rağmen taşıyamayacağı en zelil yüklerden bir tanesidir. Bu anlamda kalbimiz temiz elhamdülillah. Kimse bize bu anlamda bir şey söylemedi” diye konuştu.

- “BİZ 5 SENELİK DÖNEM İÇİNDE BİRİLERİNİN NAM-I HESABINA PAYE TAKINMAYA, ONLARA ADAMLIK VERMEYE GELMEDİK”
Tavşanlı halkının hizmetkarı olmak için göreve geldiklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Tüm bunlara rağmen neden böyle bir tablo ortaya çıktı? O demokratik bir hak olmakla birlikte insanlar dediler ki, (Başkan sen yeterince insan içine çıkmadın, Dükkanları ziyaret etmedin. Benim bir talebim vardı senden rica ettim. Sen bana kanun dedin, mevzuat dedin, kamu hakkı dedin. Dolayısıyla ben sana karşı durdum.) Onlara da saygı duyuyorum. Bugün meydanda diyorum ki, 5 senelik dönem içerisinde sadece hizmet etmeye geldik. Birilerinin nam-ı hesabına paye takınmaya, adamlık vermeye, güç vermeye gelmedik. Cehennemimizi satın almaya gelmedik. Önümüzdeki 5 senelik dönemde Tavşanlı’nın ortak menfaatleri noktasında ideolojik düşüncesi önemli değil, zengin fakir önemli değil. Yol arkadaşlığı yapacağımızı şimdiden ifade ediyorum. Tavşanlı’nın ortak paydası konusunda biz talep de bulunduğumuz zaman burun kıvıran, yan çelen, sırtını dönen kim varsa onlarla birebir uğraşacağım. Çünkü bu memleket bizim. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da siyasi kimliğimden uzak herkesin Belediye başkanı olacağım” dedi.

- “GÜCÜMÜZÜ HALKTAN ALDIK VE BU GÜCÜ SADECE HALKA KULLANDIRIRIZ”
Konuşmasına milli iradeye dikkat çeken Başkan Güler şunları söyledi:
“Benim farklılığım olması gerekir diyenler varsa geçmişte uzak olun dedik, şimdiden söylüyorum uzak olsunlar. Belediye’nin üzerinden ben güç almak istiyorum diyenler varsa biz o gücü sadece halktan aldık ve halka kullandırırız. Yeminle söylüyorum uzak olsunlar. Sana kim hesap soracak deyip Allah’ı unutan kim varsa bizlerden uzak olsun.”

- YENİ DÖNEMDE DE YİNE ANKARA’NIN KAPISINDA YATACAĞIZ
Büyük yatırımların hayata geçmesinde güçlü merkezi hükümet vurgusu yapan Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Geçmişte olduğu gibi bu dönemde de Ankara’nın kapısında yatacağız. 51 tane projemiz var. İnşallah adam gibi yerine getirmeye çalışacağız. Proje bazında yarım kalmış olan işlerimizi de tamamlayacağız. Bugün çeşmelerden akan memba suyumuzun maliyeti 40 milyondur. Bunun arkasında güçlü devletimiz var. Önümüzdeki dönemde de yapacağımız yatırımların arkasında bu devletimizin gücünü hissedeceğiz. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ilçemize geldi. Giderken üstümüzden ne yükü aldı biliyor musunuz? Eski 32 kilometrelik içmesuyu hattının 37 milyonluk maliyetini aldı üzerimizden. Belediye olarak biz yapacaktık, o yükü Tavşanlı halkı için devletimiz aldı. Allah devletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı. 
Başkan Güler’in ardından Kuruçay Belediye Başkanı Erhan Demiray ile AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Bilal Kıyak da birer konuşma yaptı. 
Program, İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy’un duası ve mehter konseri ile sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.