FELAKET GELMEDEN ÖNLEM ALMAMIZ BÜYÜK BİR ELZEM

Gündem Yayın: 16 Aralık 2016 - Cuma - Güncelleme: 16.12.2016 14:58:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3112 okunma
Google News

PROF. DR. VEYSEL EROĞLU: “FELAKET GELMEDEN ÖNLEM ALMAMIZ BÜYÜK BİR ELZEM”…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) sel ve erozyonla mücadelesini sürdürüyor. Mücadele kapsamında Seydiköy’de 1.500 dekarlık saha 125 bin adet fidan dikimi için hazır hale getirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Felaket gelmeden önlem almamız hem vatanımız hem de milletimiz için büyük bir elzem. Kütahya’da erozyon ve sele son vermeyi hedefliyoruz. Bunun için yurdun diğer sahalarında da ağaçlandırma çalışmalarımızı hızla tamamlayacağız. Ayrıca bu mücadele ile orman varlığımızı artıracağız” dedi.

İlk Başta 8 Bin Fidan Dikilecek

OGM idaresinde sahada 2 bin 500 metre kafes-tel-çit; 7 bin 670 metre teras ve 500 dekarda makinalı toprak işleme çalışması gerçekleştirildi. Dikim çalışmalarında ilk olarak 8 bin adet fidan toprakla buluşacak. Dikilecek toplam 125 bin adet fidan karaçam, sedir ve badem türlerinden oluşuyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.