FEDAKARCA ÇALIŞAN BASIN DESTEKLENMELİDİR

Gündem Yayın: 09 Ocak 2018 - Salı - Güncelleme: 09.01.2018 16:07:58
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2180 okunma
Google News

 

KÜTAHYA GAZETECİLER CEMİYETİ

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı dolayısıyla açıklama yaptı.

Basının önemine dikkat çeken Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, basın mensuplarının bir kamu hizmeti gerçekleştirdiğini vurguladı.  Kütahya basınının her zaman yapıcı ve yol gösterici bir görev üstlendiğini ifade eden Sağlam, “Basın mensuplarımız çok önemli rol üstlenmekte ve halkın haber alma özgürlüğü doğrultusunda fedakârca görev yapmaktadır. Ancak üzülerek belirtmek isterim ki basın mensuplarımızın sorunları artarak çoğalmakta ve çözüm bekleyen birçok sıkıntısı yer almaktadır” dedi.

Başkan Sağlam mesajında şu ifadelere yer verdi. 

DAHA İYİ HAKLARA SAHİP DEĞİLİZ
“10 Ocak 1961, basında çalışanların haklarına ilişkin 212 sayılı yasanın uygulanmaya başlandığı gün olduğunu belirten Sağlam “Bu yasa, basın emekçilerinin sigortalı çalışmasını, işten çıkarılmaları durumunda ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesini, yıllık ve haftalık olmak üzere belirlenen tarihlerde izin yapmalarını ve belki en önemlisi de gazetecilik faaliyetlerini özgürce yürütmelerini teminat altına almaktaydı. Ancak günümüzde meslektaşlarımız 10 Ocak 1961'den daha iyi haklara sahip değildirler. “

BASIN DESTEKLENMELİDİR

“Mahalli basının Devlet ve özel sektör tarafından ilan-reklam, eğitim yönünden mutlaka desteklenmesi, teşvik edilmesi gerekir. Resmi ilan ücretlerinde verilen zamanların halen uygulanmaması ve beklemede yer alması en büyük sıkıntılardan biridir. Maliyet girdilerinin her gün arttığı gazetelerimize daha fazla ilan ücreti ödenmesi zaruridir. Ayrıca valilik, belediye başkanlığı, kamu ve özel sektörümüzün, siyasi partilerimizin, odalarımızın ve tüm sivil toplum kuruluşlarının abonelik ve reklam desteğini sağlamaları gerekmektedir.”

BASIN FEDAKARCA ÇALIŞMAKTADIR

Kütahya basını fedakarca çalışmakta ve görevini bulunduğu şartlar çerçevesinde en iyi şekilde yapmaktadırlar. İlimiz ve ülkemiz için var güçleriyle çalışan basın mensuplarımız gece gündüz demeden görevlerini icra etmektedirler. Bundan sonrada görevlerini en iyi şekilde yapacaklarından hiç şüphem yoktur. Ayrıca ilçelerde görev yapan basın mensuplarımıza da bir parantez açmak istiyorum. Tüm zor şartlara rağmen verdikleri hizmetler asla göz ardı edilemez. Çok daha kısıtlı imkanlarla görevlerini en iyi şekilde yaparak büyük bir özveri göstermektedirler. Kütahya menfaatlerini ön plana alarak görev yapan tüm basın mensuplarına çok teşekkür ederim. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti olarak tüm basın mensuplarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim.”

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ

“Yaşadığımız tüm sorunlara rağmen basınımızın ayakta kalması adına çalışmalar yapan, bizlere maddi ve manevi destekler veren kurum, kuruluş ve firmalara da ayrıca teşekkür ederim.  Bu tür kurum, kuruluş ve özel sektör sayesinde basın mensuplarımız ayakta kalabilmekte ve görevlerini en iyi şekilde icra edebilmektedirler. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu adına değerli meslektaşlarımızın ve ailelerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.”

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.