Ehrami Karaçam Üretimi İçin Kozalakları Topluyoruz

Gündem Yayın: 21 Aralık 2017 - Perşembe - Güncelleme: 21.12.2017 12:47:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5815 okunma
Google News

Ehrami Karaçam Üretimi İçin Kozalakları Topluyoruz
Anadolu Karaçamı'nın bir varyetesi olan Ehrami Karaçam (Pinusnigra ssp. pallasiana var. pyramidata) 'ın dünya üzerindeki doğal ve en yoğun yayılış alanı olan Kütahya-Tavşanlı-Vakıfköy’de kozalak toplama çalışmaları yapıldı.
2017 yılı sonbahar Tohum Üretim Programı Kapsamında yapılan kozalak toplama çalışmaları Emet Hasanlar Köyü Kooperatifince gerçekleştirildi.
Balıköy karaçam tohum meşçeresinde 5 bin 580 kg karaçam kozalağı ve tavşanlı vakıf köyündeki ehrami karaçam sahasından da 1.180 kg ehrami karaçam kozalağı Emet Hisarcık Fidanlık Orman İşletme Şefliğince yapılan organizasyon ile Hasanlar Köyü Kooperatifince toplandı. 
Bölge Müdürü Adnan Kayım; Kozalak toplamak için merdivenlerle çam ağaçlarının dallarına tırmanan köylülerin bu çalışma ile yevmiyelerini çıkardıkları için memnun olduklarını ifade ederken, toplanan kozalakların Eskişehir Orman Fidanlık Müdürlüğündeki tohum stok merkezine nakledildiğini ve tohumları çıkarıldıktan sonra bozuk veya yangınlarda zarar gören alanlara ekileceğini belirtti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.