DOMANİÇ’E SANAYİ SİTESİ KURULUYOR!

Ekonomi Yayın: 08 Nisan 2021 - Perşembe - Güncelleme: 08.04.2021 14:21:01
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2511 okunma
Google News

DOMANİÇ’E SANAYİ SİTESİ KURULUYOR!
623 Yıl dünyada hüküm süren Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşunun temelleri atıldığı Domaniç ilçemizde 1000 kişinin istidam edilmesi düşünülen Sanayi Sitesi Kurulması adına bir toplantı gerçekleştirildi.
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş başkanlığında yapılan çok önemli toplantıya, , Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, Tavşanlı Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhami Aydın, AK Parti Domaniç İlçe Başkanı Ahmet Özoğul, MHP Domaniç İlçe Başkanı Yıldıray Aydın, Domaniç ilçesinde faaliyet sürdüren sanayici ve esnaflar katıldı

 

 

TEK ŞARTIM VAR!
TARIM ve ORMAN ARAZİSİ OLAMAZ
İnegöl ilçesinin mobilya sektöründe dünya devi olduğunu ve artık kendi sınırlarına sığmadığını ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, İnegöl’e 47 km uzaklıktaki Domaniç için bunun çok büyük fırsat olduğunu söyledi. Kuruluşun toprakları Domaniç ilçesine sanayi sitesi kurulması için elinden gelen her şeyi yapacağını söyleyen MHP Milletvekili Erbaş tek şartının, tarım ve orman arazisi üzerine kesinlikle sanayi sitesinin kurulmaması olduğunu belirtti. Milletvekili Erbaş ; “ Biz bu alanlara sanayi sitesi kurarsak, bizden sonra gelecek nesil, çocuklarımız, bizlerin arkasından beddua okur. Bizim insan olarak, onların yaşamlarına etki edecek, doğanın yaşantısını bozacak bir şeyler yapma hakkımız yok.” Dedi.
DOMANİÇ’TE ÇOK FAZLA MOBİLYA USTASI VAR
Domaniç ilçesinden her gün İnegöl ilçesine Mobilya Fabrikalarında çalışmak için birçok ustanın gittiğini ifade eden MHP Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Bu bizim için çok büyük avantajdır. İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren firmalar iş göçünü önlemek adına burada kurulacak sanayi alanlarını havada kaparlar. İnegöl ilçesinin çevresinde, yatırım teşviki fazla olan tek bölge Domaniç ilçesidir. Ben sanayi sitesini kurmayı başarabilirsek, çok kısa süre içerisinde Domaniç ilçesinin de mobilya sektöründe adını duyuracağının kanaatindeyim. “diye konuştu.
BİZ BU İŞİ BAŞARIRIZ
Kütahya’da şu anda son dönemlerin en başarılı valisinin görevde olduğunu bunun Kütahya adına en büyük fırsat ve en büyük güç olduğunu söyleyen MHP Milletvekili Erbaş  ;” Ben şahsen ata yadigarı olan bu toprakların doğal güzelliği ile birlikte turizmden geçinmesi için çalışalım doğasını bozmadan bacasız sanayiye yönelelim derim. Bu nedenle buraya gelecek sanayicilerin asla çevreye zarar vermemesi gerektiğini düşünüyorum. Ama Domaniç’li hemşerilerimiz sanayi için karar almışlarsa bende sonuna kadar Domaniç halkımızın yanındayım. Bugün görüyorum ki, belediye başkanımız çok istekli, esnafımız kollarını sıvamış bekliyor. Kütahya’da çok çalışkan valimiz var. Sayın valimizin destekleri ile biz bu işi kısa zamanda çözeriz. Yeter ki birkaç arazi sahibinin engellerine takılmayalım.
25 YATIRIMCI BEKLİYOR 
Sanayi sitesi kurulması adına hazırlanan dosyaya göre şimdiden talepte bulunan 25 yatırımcı var. Bunlar 200 dönüm yer talebinde bulunan büyük yatırımcılar. Bu yatırımlar Domaniç ilçemize yeterde artar bile, şimdiden Domaniç ilçemize ve halkımıza hayırlı olsun. Bu işte en küçük fayda sağlayan kim varsa ondanda Allah razı olsun.” Dedi.

TAVŞANLI TİCARET ODASI BAŞKANI EFE;
5 YIL BEKLEMEK İÇİN ZAMANIMIZ YOK!
Organize sanayi bölgeleri kurulması için, tüm oluşumların tamamlanması adına en az 5 yıl gibi süre gerektiğini ifade eden Tavşanlı Ticaret Odası Başkanı Davut Efe ; “ Domaniç olarak bizlerin 5 yıl bekleme lüksü kalmamıştır. Bizler en az kısa süre içerisinde harekete geçmeliyiz. Bu nedenle bu bölgeye en uygun sistem Sanayi Bölgesi kurulmasıdır. Bunu da hem birlikte başaracağız. Domaniç ilçemiz 4. Teşvik bölgesindedir. Bu da Domaniç’in cazibesini artırıyor. Sakın, gelen olur mu diye düşünmeyin. Kimlerin gelmesine izin verelim diye düşünün. Burada artık top sizde, ben Tavşanlı ilçesinde sanayi kurulması çalışmaları sırasında ev ev gezdim. Hep destek gördüm ve sıkıntı çıkmadı. Şimdi Tavşanlı ilçesini görüyorsunuz, görüntü ortadadır. 
BİN 500 İSTİHDAM SAĞLANACAK 
Burada bir kişinin aksiliği tüm Domaniç halkının önünü keser. Birlik olunuz, şimdiden hemen arazi sahipleri ile konuşarak arazi işini tamamlamamız lazım. Domaniç’e yatırım yapmak isteyenlerin istihdam edeceği kişi sayısı neredeyse bin 500 kişidir. Tamamı sıfır atıklı, çevreye zarar vermeyen işletmelerdir.” Açıklaması yaptı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.