Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesinde Güzel Etkinlikler

Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesinde Güzel Etkinlikler

Kültür Yayın: 26 Kasım 2014 - Çarşamba - Güncelleme: 26.11.2014 08:18:07
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
5012 okunma
Google News

HASTANE PERSONELİ KİTAP KAZANDIRDI

 

Eğitim Bir Sen temsilcilerinin başlatmış olduğu köylerdeki ilköğretim çocukları için kitap kampanyasına Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet hastanesinden kitaplar hediye edildi.

Eğitim Bir Sen Tavşanlı temsilcisi Mesut Kocaman hastane personeline teşekkür etti.

Aynı gün hastanede bulunan ve tedavi gören çocuklara da etkinlik düzenlendi.

25 çocuğun tedavi gördüğü çocuk servisinde gerçekleştirilen etkinlikte; palyoçalar eşliğinde minikler eğlenceli bir gün geçirdi.

Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi Başhekimi Ünal Ünalan; “ Her yıl 20 Kasım Dünya Çocuk günü olarak dünya da kutlanıyor. Dünya çoğu şey de geç kaldığı gibi çocukları görmekte de geç kalmıştır. Onun için çocuklar ile ilgili olan kısımları 1923 de UNİCEF ile kurarak başlatmıştır. Nedir UNİCEF; birleşmiş milletler çocuk yardımları fonu, yani çocuklar için fon kurmuşlar. Bakmışlar ki yardıma ihtiyaçları var. Sonra 1954 de birleşmiş milletler tek başına bu konuda yetmeyecek bir gün tespit edelim demişler kasımın ayının ilk pazartesini dünya çocuk günü olarak kabul etmişler. 1959’da da çocuk hakları sözleşmesini imzalamışlar. Biz 1990 da imzalamışız. Şuan da 191 tane ülke bu sözleşmeye imza atmış. Tıpkı insan hakları sözleşmesi gibi diyor ki; dili, dini, ırkı, rengi, ulusu, kökeni nereli olduğuna bakılmaksızın her çocuğun eşit hakları vardır.

Çocukları geleceğimiz olarak, çocukları yarının büyükleri olarak, çocukları hayatta ki en kıymetli olan neyimiz varsa onlar olarak kabul etmek durumundayız. Bu sebeple şimdi burada olduğu gibi herkes 20 kasım da dünya çocuklar gününü kutluyor. Çocuklarımızın hepsinin annelerinin babalarının da dahil olmak üzere dünya çocuklar günü kutlu olsun. “   

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.