CHP Kütahya Milletvekili Esnafın Sıkıntılarını dinledi

Gündem Yayın: 20 Ekim 2020 - Salı - Güncelleme: 20.10.2020 12:54:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1314 okunma
Google News

CHP Kütahya Milletvekili Esnafın Sıkıntılarını dinledi

 

GÖRÜNTÜLÜ 

 

 

CHP Milletvekili Fazıl Kasap Tavşanlı ilçesinde esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Pandemi sürecinde esnafın sıkıntılarının oldukça çok olduğunu bildiklerini ifade eden Kasap, ilçe merkezindeki esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

CHP Kütahya Milletvekili Fazıl Kasap,  yapmış olduğu açıklamada, " Pandemi sürecinde esnafımızın durumu baya bir kötü vaziyette. Bir de KOBİleri ziyaret edelim dedik.  Tavşanlı İlçe Başkanımız Fisun Aktakka Yıldız ile birlikte Tavşanlı’da faaliyette bulunan KOBİ’lerimizi ziyaret ediyoruz. KOBİ’lerimizin sorunlarını, taleplerini ve ihtiyaçlarını dinleyip partimizin çözüm önerilerini paylaşıyoruz. Pandemi sürecinde küçük esnafa hiçbir yardım yapılmadı. Kredi geri ödemeleri bu ay başlıyor, fakat ödeyecek vaziyet yok. Planlamada Hükümet çok ciddi hatalar yaptı. İlk başlarda biliyorsunuz okulları 15 günlüğüne kapatmışlardı ve 15 gün süreceğini söylemişlerdi. İnşallah çok uzun sürmez ama 2021 yılını da kapsayan çok büyük bir süreç bu Dünya genelinde. Bu süreçte ne sağlık açısından ne de ekonomik açıdan çarkların düzeltilmesi destek manasında hiçbirşey yapılmadı. Sadece 5 milyar civarında bin TL şeklinde para dağıtıldı. Onun dışında esnafa sadece faizli kredi verildi. Dolaştığımız esnafımızda gözlemlediğimiz şu , parayı ödeyebilmesi için iki kat ciro yapılması lazım iken tam tersine cirolar yarı yarıya azaldı. Kredileri de şu anda ödeyemez haldeler. Erteleme olursa ana paranın üzerine faiz binecek ve tekrar yapılandırılacak. Bu da esnafımıza çok ciddi bir yük olacak. İşçi çıkarılmadı ancak stopaj ödeniyor. Stopajın kaldırılması için talebimiz olmuştu, onlar da gündeme gelmedi. Tüm Türkiye geneli esnafımızın yanındayız ve onların sorunlarını dinleyerek çözüm yolu bulmaya çalışıyoruz. Devletin bu süreçte maske ve mesafe konusunda uyaran olması lazım, direkt ceza uygulaması yanlış. Zaten yıllık cirosu 3 bin TL olan esnafa 3 bin kusur ceza uygulaması yanlış. Devlet sempatik olmalı, o cezalar doğru değil. Uyaracaksınız dezenfektan da yardımcı olacaksınız, camlara asılan 14 kuralı göremedikleri için bir sürü cezalar yazılmış" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.