Çalışan Gazeteciler Günü

Gündem Yayın: 05 Ocak 2017 - Perşembe - Güncelleme: 05.01.2017 10:43:30
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3340 okunma
Google News

Türk Basın Birliği Başkanı Servet BİLGİN:

“Zor şartlarda mesleğini sürdüren, mesleğini yapabilme uğruna hayatını bile kaybedilen fedakâr gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutluyoruz.”

Türk Basın Birliği Başkanı Servet BİLGİN, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeni ile bir basın açıklaması yaparak basın mensuplarının gününü kutladı. Başkan BİLGİN açıklamasın da şu ifadelere yer verdi.

Gazetecilerin çalışma koşullarını düzenleyen ve iyileştirmeler sağlayan 212 sayılı yasa 10 Ocak 1961 yılında yürürlüğe girmiştir. Bu gün çalışan gazeteciler günü olarak adlandırılmıştır.

Basın, etkin bir denetim mekanizması ve dördüncü kuvvet olarak demokrasinin en önemli ve vazgeçilmez unsurlarındandır.

Her bireyin hakkı olan bilgi edinme hakkını sağlayan ve bilgiye ulaşılması noktasında en önemli araç, yazılı ve görsel medyadır.

Hür bir basın, demokrasinin doğru işlemesi, standartlarımızın yükselmesi ve halkın yaşanan olaylar ve meselelere daha duyarlı olması bakımından önem arz etmektedir.

Tamamen siyasetin güdümüne giren medya organları, tutuklu gazeteciler, susturulan televizyonlar ve gazeteler manzarasına baktığımızda ne yazık ki 2017 Türkiye’sinde medya açısından durumun parlak olmadığını söyleyebiliriz.

Bu durum şüphesiz ki gazeteci arkadaşlarımızın da çalışma şartlarını olumsuz yönde etkilemektedir.

Gazetecilerin daha iyi çalışma şartları altında mesleklerini icra edebilecekleri koşulların oluşturulması isteğimizi bugün dolayısıyla bir kez daha tekrarlıyoruz.

Şartlar ne olursa olsun fedakârca görevini yapan ve halkı bilgilendirme adına can siperane çalışan basın mensupları her türlü övgüyü hak etmektedir.

Elbette gece gündüz demeden çalışan basın mensuplarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi ve hak ettikleri şartlara kavuşturulması hiç şüphesiz tüm basın camiasını daha güçlü ve azimli kılacaktır.

Türk Basın Birliği olarak çalışmalarımızı kamuoyuna aktaran, eylemlerde ve etkinliklerimizde bizi yalnız bırakmayan tüm gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Zor şartlarda mesleğini sürdüren, mesleğini yapabilme uğruna hayatını bile kaybedilen fedakâr gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutluyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.