Ateş Savaşçılarına Adanan Kitap; Orman Yangınları

Gündem Yayın: 07 Nisan 2018 - Cumartesi - Güncelleme: 07.04.2018 13:18:27
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2347 okunma
Google News

Ateş Savaşçılarına Adanan Kitap; Orman Yangınları
Ateş Savaşçılarına armağan edilen ve orman yangınları konusunu her yönü ile ortaya döken Orman Yangınları Kitabı raflarda yerini aldı.  
Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım’ı makamında ziyaret eden; DPÜ Öğretim Görevlisi Ali Telli ve Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde görevli Orman Mühendisi A.Başar Kavcin kaleme aldıkları “Orman Yangınları” kitabını Adnan Kayım’a takdim ettiler.
DPÜ Öğretim Görevlisi Ali Telli ve Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde görevli Orman Mühendisi A.Başar Kavcin ve Kesler firması yetkilisi Eren Kesler’in ortak çalışması ile ortaya çıkan Orman Yangınları kitabı; Orman Yangınlarıyla mücadelede yetkili ve en etkili kurum olan Orman Genel Müdürlüğünün yangın öncesinde, yangın esnasında ve sonrasında yaptığı çalışmalar başta olmak üzere ilgili kavramlar, kullanılan araç ve ekipmanlar hakkında bilgileri içeriyor.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde görevli Orman Mühendisi A.Başar Kavcin Orman Yangınları kitabını “gerektiğinde günlerce, haftalarca alevlerle mücadele eden tüm Ateş Savaşçılarına ve bu uğurda hayatlarını kaybetmiş şehitlerimize armağan ettiklerini” ifade ediyor. 
DPÜ Öğretim Görevlisi Ali Telli ve Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde görevli Orman Mühendisi A.Başar Kavcin; kitabımızın “Orman Yangınları” ile ilgili kavramları, müdahale yöntemleri, müdahalede kullanılan araç-gereç ve ekipmanları, eğitim faaliyetleri başta olmak üzere ülkemizde bu konuda kanunen tek yetkili olan Orman Genel Müdürlüğünce alınan tedbirlerin, yangın öncesi ve sonrasında yapılan tüm özverili çalışmaların daha iyi anlaşılması açısından faydalı olacağını umuyoruz diyerek, yanan sadece ağaç değil, geleceğimiz; ekmeğimiz, suyumuz ve aldığımız nefestir. Bu kadar değerli olan ormanlarımızı korumak ve yangınla mücadele etmek vatan savunması ise eğer; bizde bu kitabı kaleme alarak bir katkı sağlamayı amaçladık şeklinde konuştular.
Bölge Müdürü Adnan Kayım, ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederek, bu güzel çalışmayı Orman Bölge Müdürlüğü kütüphanesine katmaktan mutluluk duyacağını belirtti ve çalışmalarında başarılar diledi. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.