Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığından Kutlama

Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığından Kutlama

Gündem Yayın: 03 Aralık 2014 - Çarşamba - Güncelleme: 03.12.2014 18:10:42
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
2757 okunma
Google News

Ak Parti Kütahya İl Kadın Kolları başkanı Ceyda Çetin Erenler yaptığı yazılı basın açıklaması ile 5 Aralık Dünya Kadınlar gününü kutladı.

Erenler şu açıklamalarda bulundu;

"  Türk toplumunun gelişip yükselmesinde kadınlarımızın katkısı büyük olmuştur. Cumhuriyet’in kuruluşundan önce başarıları ile tarihe geçen kadınlarımız, 5 Aralık 1934’de Seçme ve Seçilme Hakkını kazanarak Cumhuriyetin gelişmesine, ülkemizin kalkınmasına, büyük ölçüde katkıda bulunmuşlar ve bulunmaktadırlar.

Birleşmiş Milletler ‘in 1952 yılında uluslararası bir sözleşme ile getirebildiği Seçme ve Seçilme Hakkını Gazi Mustafa Kemal Atatürk dünyada birçok devletten önce Türk kadınına tanımıştır. Kadınlarımız Seçme ve Seçilme Hakkını kullanarak siyasi hayatın içinde ne kadar çok yer alırsa, siyasi hayatımız o kadar nezaket, zarafet ve derinlik kazanacaktır. Kadınlarımız her meslekte ve özellikle siyasi hayatta daha çok ve daha etkin yer alabilmeleri yönetimde ve siyasette kaliteyi beraberinde getirecektir.

Kadının toplumun her kademesinde karar alma mekanizmalarına katılabilmesi için tüm eksiklikler AK Parti hükümeti döneminde tek tek ele alınmıştır. Tüm alanlarda kadın öncelikli düzenlemeler yapılarak hızla hayata geçirilmiştir. AK Parti iktidarı döneminde “Güçlü İnsan- Güçlü Aile-Güçlü Toplum” için, kadınlarımızın refahı ve sosyal hayatta karşılaştığı tüm engellerin ortadan kaldırılması vazgeçilmez kabul edilerek, cinsiyet ve fırsat eşitliğinin hukuki düzenlemelerle birlikte toplumun tümünü kapsayan zihinsel bir dönüşüme de ihtiyaç duyduğu anlayışı ile harekete geçilmiştir. Kadınlarımızın siyasette yer alması için en önemli mücadeleyi AK parti vermiştir. Şu anda TBMM’de yer alan 77 kadın vekilin 45’i AK Parti grubundadır. Kütahya genelinde Belediye Meclis üyelerimizin 12’si İl Genel Meclisi üyelerimizin 2’si kadındır. Partimiz bu sayılarla diğer partiler arasında birinci sıradadır. Bu sonuç biz kadınlar için gurur vericidir. Son 10 yılda Partimize oy veren seçmenlerin çoğunluğunu da yine kadınlar oluşturmaktadır. Bütün bunlar gösteriyor ki Türkiye'de kadınlarımızın kendilerini en iyi ifade edebildikleri ve hak ettikleri değeri görebildikleri tek siyasi parti, AK PARTİ’ dir.

AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları teşkilatı olarak kadınların sosyal ve siyasi hayata daha fazla katılmalarını tüm insanlığın ortak kazanımı olarak görüyoruz. Partimizden aldığımız destekle AK Parti çatısı altında tüm kadınlarımızı siyaset yapmaya davet ediyor, bu duygu ve düşüncelerle biz kadınların bu önemli gününü kutluyoruz.  "

     

   

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.