Ağız ve Diş Sağlığı Etkinliğine Büyük İlgi

Ağız ve Diş Sağlığı Etkinliğine Büyük İlgi

Gündem Yayın: 26 Mart 2015 - Perşembe - Güncelleme: 26.03.2015 17:06:03
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3210 okunma
Google News

 Kütahya Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Kütahya Halk Sağlığı  Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen, Kütahya Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Etkinliği, Valimiz Sayın Şerif Yılmaz'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

     Kütahya Kapalı Spor Salonunda yapılan etkinlikte konuşan Vali  Şerif Yılmaz şu ifadeleri kullandı: "Sayın Belediye Başkanım, Sayın Rektörüm, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Yöneticileri ve çalışanları, sevgili öğrenciler, hepiniz bu anlamlı ve güzel etkiliğe hoşgeldiniz...

     Öncelikle bu projenin hayata geçirilmesine öncülük eden, Prof. Dr. Türksel Dülgergil hocamıza teşekkür ediyorum. Bu projede emeği geçen Ağız Diş Sağlığı Personeline, Kamu Hastaneleri Birliği  Personeline , İl Halk Sağlığı Personeline ve özellikle uygulamada bizlerle beraber olan, projede çalışan Dumlupınar Üniversitemiz Yönetimine, çalışanlarına ve öğrenci kardeşlerime teşekkür ediyorum.

    Bizler koruyucu hekimlik ile ilgili çok fazla bilgisi olmayan bir toplumuz. Maalesef hasta olduktan ve sağlığımız elden gittikten sonra sağlık kuruluşlarına başvuruyoruz. Işte bununda faturası hem sağlık açısından, hem zaman açısından, hem de maliyet açısından, devletin imkanlarını kaybetmek anlamına geliyor. Işte koruyucu ağız diş sağlığı, dişlerimizin korunması ve çocuklarımıza vermemiz gereken ağız bakım alışkanlığını küçük yaşlarda başlatan, ilimiz genelinde bunların uygulanmasını sağlayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

     Bizler gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesini istiyoruz, ülkemizin geleceğinin sağlıklı olmasını istiyoruz. Yapılan bu çalışma çok kısa sürede de olsa ülkemizde etkisini göstermiş, 2008 yılında başlayan çalışmalarımız sonucu, ilimizde çürük görülme oranı %76 iken, bugün %68'e düşmüştür. Bu tüm çalışan arkadaşlarımızın, velilerimizin ve öğrencilerimizin gösterdiği özveri ve ilginin sonucudur. Inşallah bu çalışmalar devam eder.

     Tekrar katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum, sağlıklı günler diliyorum." 

     Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Türksel Dülgergil tarafından " bende fırçalıyorum" etkinliği kapsamında öğrencilere diş fırçalama tekniği ve bunun nasıl eğlenceli bir şekilde yapılabileceği gösterildi.  

     Etkinliğe Vali Şerif Yılmaz ile birlikte, Kütahya Belediye Başkanı  Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof Dr.Remzi Gören, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr.İsmail Zehir, Halk  Sağlığı Müdürü Dr. Erkan Gaygısız, Kırıkkale Üniversitesi Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Türksel Dülgergil, Daire Müdürleri ile sağlık çalışanları, Öğrenciler ve velileri katıldılar. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.