ADA MESİRE ALANINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

ADA MESİRE ALANINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Gündem Yayın: 06 Aralık 2013 - Cuma - Güncelleme: 06.12.2013 12:34:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3137 okunma
Google News

 

 

Tavşanlı tarihinde ayrı bir öneme sahip olan Ada Mesire Alanındaki düzenlemeler tüm hızıyla devam ediyor.

Tavşanlı Belediyesi olarak zemin düzenleme ve uygulanacak olan projeye bölgeyi hazırlama çalışmalarının devamında Tavşanlı Belediyesi ve DSİ’nin ortak çalışmasıyla kanala taş döşeme işleminin 1. Etabı tamamlandı.

Bu çalışmalara paralel olarak Tavşanlı  Belediyesinin  projesi dahilinde  yürüyüş yolları, dinlenme alanları,mescit,bulaşıkhane, kafeterya gibi hizmet alanlarının yapımı tamamladı. Yine aynı dönemde Ulaştırma Bakanlığı tarafından tarihi ada köprüsü tadilat çalışmaları da sonuçlandırılarak hizmete açıldı.

Ada Mesire Alanının yeniden hayat bulacağı projeyle  ilgili olarak Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler;

“Otomobillerin yaygın olmadığı yakın tarihimizde tarihi köprüsü, yeşil dokusu ve deresinden akan sularıyla gelenlerini karşılayan, ada mesire alanı aradan  geçen zamanda kaderine bırakılmıştı.Göreve geldiğimiz günden bu yana Ada Projesi seçim beyannamemizde zorunluluklar bölümünde yer almaktaydı. Bu bölgenin daha fazla ihmal edilmesi o mistik ortamın tarihin güzel hatıralarında sadece anı olarak kalmasına Tavşanlı Belediyesi olarak kayıtsız kalamayız düşüncesiyle belediye olarak ilgili kurumlarla bağlantıları sağlayıp proje boyutunda olan ve ada mesire alanına can katacak çalışmalarımızı bir bir hayata geçirdik. Bu projede beni en çok mutlu kılan bölüm ise projemizin sadece ada bölgesiyle sınırlandırılmayarak  Karayolları Tavşanlı - Balıkesir yolu  bağlantı köprüsüne kadar geniş bir alana yayılması oldu. Bu sebeple çalışmalarımızda bizleri kırmayıp destek veren tüm kurum ve kuruluşlara temsil ettiğim Tavşanlı Halkı adına teşekkür ediyorum. Son olarak amfi tiyatro, havuz ve spor alanlarının zemin tesviye ve malzeme  serimi çalışmalarının yapıldığı Ada da uygulanacak olan projeler sonrası eski nostaljik günlerine nazaran daha modern ve günümüz ihtiyaçlarına son derece cevap veren sosyal donatılarıyla birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Ada Stadının da tamamlanmasıyla o bölge Tavşanlı’mızın yüz akı olarak aynı geçmişteki gibi misafirlerini karşılayan bir cazibe merkezi haline gelecek”  dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.