162 Km Karayolu Ağaçlandırması

Gündem Yayın: 06 Ocak 2017 - Cuma - Güncelleme: 06.01.2017 15:10:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4310 okunma
Google News

Kütahya’da Bugüne Kadar 162 Km Karayolu Ağaçlandırması ile Yollar Yeşille Buluşuyor

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünce karayolları güzergahlarında, estetik ve görselliğin yanı sıra daha sağlıklı ve güzel bir görünüm sağlamak amacı ile karayolu ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün başlattığı “Yol Kenarları Ağaçlandırma” çalışmaları çerçevesinde Kütahya’nın daha yeşil bir görünüm kazanması için yapılan çalışmalar kendini gösteriyor.

Trafik akışının yoğun olduğu Kütahya - Altıntaş - Dumlupınar Karayoluna 70 Ha alana dikilen 70 bin adet fidan bugün; yolculuk yapanların daha keyifli şekilde yolculuk yapmalarına imkan sağlıyor.

Kütahya – Altıntaş - Dumlupınar yol güzergahında  0-30 km hat boyunca sedir, karaçam, ateş dikeni, dağ muşmulası, sabin ardıcı türleri ile yapılan karayolu ağaçlandırması görsel zenginlikle yolculuk yapan  vatandaşları Kütahya girişinde karşılarken, ayrılışlarında da uğurluyor.

2015 yılında yapılan çalışmalar 2016 yılında tamamlanırken, toprakla buluşan 70 bin fidan büyüyerek, Kütahya - Altıntaş - Dumlupınar Karayolunu yeşile bürüyor.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bugüne kadar 162 km karayolu ağaçlandırması yapılmış ve 134 bin 025 adet fidan toprakla buluşturulmuştur.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.