ZAFER TR33 Bölgesi’nde Siber Vatan Programı Başlatıyor

ZAFER TR33 Bölgesi’nde Siber Güvenlik Uzmanları Yetiştirecek

Teknoloji Yayın: 11 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 11.10.2023 11:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
228 okunma
Google News

 

 

ZAFER TR33 Bölgesi’nde Siber Vatan Programı Başlatıyor

 

Ülkemizin siber güvenlik alanında insan kaynağının geliştirilmesi ve genç istihdamının artırılması amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Siber Vatan Programı” kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı ile TR33 Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında iş birliği yapıldı.

Program, ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla üniversite öğrencilerinin dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını teşvik etmek ve desteklemek amacıyla geliştirildi. Ayrıca Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2022-2023 teması olarak belirlenen “Genç İstihdamı” temasına da hizmet etmektedir.

Program ile siber güvenlik, bilgisayar, mobil cihazlar ve diğer akıllı cihazların programlanması için algoritma ve yazılım dili konularında teknik eğitimler verilecektir. Siber Vatan Programının ilk aşamasında  “Beyaz Şapkalı Hacker ve Temel Linux” eğitimleri; ikinci aşamasında ise “Sızma Testi” eğitimi verilecektir. Eğitimler il bazlı 45 öğrenci ile sınırlı olup başvurular ile ilgili detaylı bilgi bölge üniversitelerinin kariyer merkezlerinden alınabilir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.