Tıp eğitimini tamamladı, Amerika'da inşaat ve mermer devi oldu
Tavşanlı

Tıp eğitimini tamamladı, Amerika'da inşaat ve mermer devi oldu
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğup büyüyen Hüseyin Sevinç, 2006 yılında üniversite eğitimi için gittiği ABD’de tıp fakültesini bitirerek kardiyolog oldu. Mesleğini yapmayarak ticaret hayatına atılan Sevinç, Chicago’da kurduğu inşaat firması ve mermer fabrikasıyla dev projelere imza atıyor.
2006 yılında yükseköğrenim için Amerika Birleşik Devletleri’ne giden Tavşanlı doğumlu iş insanı Hüseyin Sevinç, başarı dolu girişimcilik hikayesiyle gençlere örnek oluyor. Chicago'da tıp eğitimi alarak kardiyoloji uzmanı olan Sevinç, mezuniyetinin ardından doktorluk yerine ticaret sektörünü tercih etti ve babası gibi iş insanı oldu. ABD'de inşaat ve mermer sektörüne yönelen Sevinç, kurduğu mermer fabrikası ile müteahhitlik firması çatısı altında okul ve konut projeleri inşa etmeyi sürdürüyor.
"Başarının sırrı sevdiğin işi yapmak ve dürüstlük"
Yurt dışında kariyer ve iş hayatı planlayan gençlere tavsiyelerde bulunan Hüseyin Sevinç, "İnsanın sevdiği işi yapması çok önemli. Başarı ancak sevdiğiniz işi yaptığınızda geliyor. Bununla birlikte dürüst olmak ve çok çalışmak işin en temel kuralı" dedi.
"Memleketimizin kokusunu ve yemeğini özlüyoruz"
Doğup büyüdüğü topraklara olan bağını hiçbir zaman koparmadığını vurgulayan Sevinç, "Tavşanlılı olmaktan gurur duyuyorum. Çocukluğumuz buralarda geçti. Yılda bir ya da iki kez memleketime gelmeye çalışıyorum. Buranın kokusunu, insanını ve yemeklerini çok özlüyoruz" ifadelerini kullandı.




