Tavşanlı’da Şaşırtıcı Olay!

Tavşanlı

Asayiş Yayın: 17 Eylül 2024 - Salı - Güncelleme: 17.09.2024 17:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3493 okunma
Google News

 Tavşanlı’da yaşanan ilginç bir olay, sosyal medya üzerinden yayılan yanlış bilgilerin nelere yol açabileceğini bir kez daha gösterdi.
Tavşanlı'da bir kişi bir başka kişinin onun Eskişehir’de bir trafik kazasında hayatını kaybettiği yönünde bir iddiada bulundu. Bu iddia, Tavşanlı’da hızla yayılarak karmaşaya neden oldu.Olayın daha da ilginç hale gelmesi,kim tarafından verildiği belli olmayan bu iddiayı   bir medya platformunun bu sahte haberi gerçek sanarak kendi sayfalarında paylaşmasıyla oldu. Özellikle reklam almak amacıyla hiçbir resmi  dayanağı  olmadan  çoğu zaman vatandaşların attığı fotoğraflarla paylaşım yapan   bir platform kullanıcısı  bu iddiayı  sorgulamadan yayınladı. Hatta o kadarki cenaze defin saatine kadar yazdı. Tavşanlı halkı tarafından büyük tepki alan bu platform kullanıcısı paylaşımı hemen kaldırdı.


Tavşanlılı vatandaşlar, sitemizle iletişime geçerek Eskişehir’de yaşandığı iddia edilen kazanın doğru olup olmadığını sordular. Yaptığımız araştırmalar sonucunda, böyle bir kaza ve ölüm olayının yaşanmadığını belirlendi. Bu tür yanlış paylaşımlar, özellikle güvenilir kaynaklar tarafından doğrulanmadan yayıldığında ciddi bilgi kirliliği oluşturduğu gözler önüne serildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.