Tavşanlı'da Dev Kelebekler Görüldü

Tuna İşleyen

Yaşam Yayın: 25 Mayıs 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 25.05.2024 09:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
481 okunma
Google News

 

Tavşanlı'da Dev Kelebekler Görüldü

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde  gayrimenkul danışmanlığı yapan Tunahan Seven ve arkadaşları, piknik yapmak için gittikleri Dağdemirli Köyü'nde dev kelebeklerle karşılaştılar. Doğal güzelliklerini bozmamak adına kelebekleri rahatsız etmeden fotoğraflayan Seven, fotoğrafları gösterdiği çevrelerce büyük ilgi gördü.

Seven, kelebeklerin hayatında gördüğü en büyük tür olduğunu ve yaklaşık 15-16 cm kanat açıklığına sahip olduklarını gözlemlediğini söyledi. Araştırmalar sonucunda, bu kelebeklerin "  Büyük Tavus Kelebeği" türü olduğunu öğrendiler.

Seven ve arkadaşları, bu dev kelebekleri bu kadar yakından görmenin kendileri için unutulmaz bir deneyim olduğunu ifade ettiler. Doğal güzelliklerin korunmasının önemini vurgulayan Seven, bu tür karşılaşmaların insanları doğaya karşı daha da duyarlı hale getirdiğine inandıklarını ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.