Tavşanlı'da avukatlar günü kutlandı

Tuna İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Gündem Yayın: 06 Nisan 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 06.04.2024 10:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
152 okunma
Google News

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde avukatlar günü kutlandı.

Tavşanlı Cumhuriyet Meydanındaki tören Atatürk anıtına Kütahya Barosu Tavşanlı Temsilcisi Avukat Recep Aydın  ve Nihat Solmaz   çelenk konulması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kütahya Barosu Tavşanlı Temsilcisi Avukat Recep Aydın  tarafından günün  anlam ve önemini  belirten konuşma yapıldı.

Kütahya Barosu Tavşanlı  temsilcisi Avukat Recep Aydın, yaptığı konuşma ile şunları söyledi,  "Değerli meslektaşlarım, saygı değer basın mensupları avukatlar gününü kutladığımız bugünde hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Öncelikle tüm şehitlerimize ve ebediyete  intikal eden hukukçu meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerine değinerek;  'istiklal, istikbal, hürriyet ve her şey  adaletle kaimdir.'

Yani "bağımsızlık", "gelecek", "özgürlük" ancak adalet olursa mümkün olur.

Adaleti sağlayacak olan yargı, yargının en önemli sacayağı ise savunma yani bizleriz. Avukatsız adalet olmaz, olamaz. Bu hakikati her kim unutursa, biz orada oluruz! Bu gerçeği kim görmezden gelirse biz karşısında dururuz. Kim bu gerçeğe kulağını tıkarsa daha yüksek sesle haykırırız. Her kim adaleti karanlığa gömmek isterse, adaletin karanlığa gömülmek istendiği yerde güneş olur doğarız.

Bugün yaşanan tüm zorluklara, karşı karşıya kaldıkları tehdit, şiddet ve engellere rağmen vatandaşın hak arama özgürlüğünün sesi olmaktan asla vazgeçmeyen avukatların günü.

Daha adil yarınlara kavuşmak dileği ile kutsal savunma mesleğinin temsilcisi,  insan haklarının, demokrasinin ve hukuk devletinin güvencesi olan meslektaşlarımın 5 Nisan avukatlar gününü kutluyorum.Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum."

 

Tören bu konuşmanın ardından sona erdi.

#
Yorumlar (1)
ihsan petek
07.04.2024 01:16
tavlanlı av RAMAZAN GÖMLEKSIZ i rahmetle anıyorum
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.