Sınav girişi zamanla yarış ve son dakika
Tuna işleyen

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) öncesi adeta zamanla yarışıldı. Kimliği geçersiz olduğu için binaya alınmayan bir üniversite adayı, ilçe sınav koordinatörlüğü, polis ve nüfus müdürlüğü ekiplerinin dakikalarla yarışan nefes kesen operasyonuyla sınava son 1 dakika kala yetiştirildi. Çevredeki vatandaşlar, ekiplerin bu özverili çabasını alkışlarla takdir etti.
Edinilen bilgiye göre, AYT öncesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu binasında sınava girmek üzere gelen bir öğrencinin, adayların binalara alımının sona ermesine 10 dakika kala yapılan kontrolünde kimliğinin geçersiz olduğu tespit edildi. Sınav binasına alınmayan ve büyük üzüntü yaşayan öğrencinin yardımına İlçe Sınav Koordinatörlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri koştu.
4 Kilometrelik Mesafede Zamanla Yarış
Durumun hemen İlçe Nüfus Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine adeta zamanla yarış başladı. Genç öğrenci, binanın önünde hazır bekleyen polis aracına bindirilerek hızla 4 kilometre mesafede bulunan Nüfus Müdürlüğüne götürüldü. Nüfus müdürlüğü personelinin de hazır kıta beklemesiyle öğrenciye dakikalar içinde geçici kimlik belgesi çıkartıldı.
Son 1 Dakika Kala Sınav Salonuna Alındı
Polis otosuyla sirenler eşliğinde yeniden sınav merkezine getirilen öğrenci, kapıların kapanmasına ve son giriş süresine sadece 1 dakika kala, saat 09.59’da binaya yetiştirildi. Sınava son anda giriş hakkı kazanan öğrenci büyük bir mutlulukla içeri koştu.
Vatandaşlar Ekipleri Alkışladı
Polis ekiplerinin, sınav koordinatörlüğünün ve nüfus müdürlüğü personelinin bu olağanüstü ve özverili gayreti, sınav binası önünde heyecanla bekleyen çok sayıda öğrenci velisi ve çevredekiler tarafından büyük takdir topladı. Vatandaşlar, genç bir öğrencinin geleceğinin kurtarılması için seferber olan güvenlik güçlerini ve memurları uzun süre alkışladı.





