Kütahya’daki orman yangını 5,5 saatte kontrol altına alındı

Tuna İşleyen - Görüntülü

Asayiş Yayın: 27 Ekim 2024 - Pazar - Güncelleme: 27.10.2024 14:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
172 okunma
Google News

Tavşanlı ilçesine bağlı Artıranlar köyü Eski Küplü Kulesi mevkisindeki dün saat 22.30 sıralarında orman yangını çıktı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekibi sevk edildi. Kütahya-Bursa sınırındaki yangına müdahale için Bursa’dan da itfaiye ve orman işletme ekipleri bölgeye yönlendirildi. Müdahale, arazinin engebeli olması nedeniyle güçlükle yapıldı. 19 arazöz, 8 su ikmal, 4 ilk müdahale, 12 hizmet aracı, 4 iş makinesi ve 145 personelle alevler, alevler 5,5 saat sonra, saat 04.00 sıralarında kontrol altına alındı.

 

İlk belirlemelere göre 2,5 hektar karaçam ormanının zarar gördüğü yangının çıkış nedeni araştırılırken, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.