VİCDAN KONVOYUNA KÜTAHYA’DAN DESTEK

Gündem Yayın: 09 Mart 2018 - Cuma - Güncelleme: 09.03.2018 16:55:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2092 okunma
Google News


Suriye’de devam eden savaşta işkence ve kötü muamele gören, tecavüze uğrayan kadınlara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Vicdan Konvoyuna” destek olmak üzere Kütahya’dan bir grup gönüllü kadın konvoyla Hatay’a yola çıktı. 

Gönüllü kadınlar Zafer Meydanından uğurlandı. 

Uğurlamaya Vali Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun eşi Aysel Saraçoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik’in eşi Birgül Çevik, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar ile STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İHH ve Memur-Sen organizasyonuyla yapılan programa 81 ilden katılım sağlandığını ifade eden İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, “Kütahya’dan yola çıkacak otobüsümüz de Adana’da konvoya katılarak yarın Hatay’a ulaşacak ve Vicdan Konvoyu’na Kütahyalı kadınlar olarak destek verecekler. İHH ve Memur-Sen organizasyonuyla yapılan bu programa 81 ilden katılım sağlanıyor. Dünyadan da değişik ülkelerden hanım kardeşlerimiz Adana’da konvoyla buluşup akabinde Hatay’a gidecekler. İnşallah Hatay’da tüm kadınlar adına tüm dünyaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde o günün değerini verecek bir eylem ortaya koyacaklar” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.