VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ DAVETİ

Gündem Yayın: 11 Ocak 2018 - Perşembe - Güncelleme: 11.01.2018 12:01:57
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
2895 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ YEMEĞİ
Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ev sahipliğinde Sera AVM’de düzenlenen programa Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamiyet Özkalay, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, Medya Çalışanları Derneği Başkanı İbrahim Soyar, televizyon - gazete sahipleri, muhabirleri, ajans temsilcileri ile radyo programcıları katıldı.

“KENDİMİZİ GAZETECİLERDEN AYRI TUTMUYORUZ”

Kamu görevlileri ile basın mensuplarının ortak iş yaptığını ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüzü ve aynı zamana denk gelen İdareciler Gününü, aynı günde yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. Bunda bir isabet var, hem mülki idare hem de gazetecilerimiz neredeyse ortak işler yapıyorlar. İkisi de kamusal görev yapıyor. Her iki grup da milletin dertleriyle, beklentileriyle ilgileniyor. Dolayısıyla bizler kendimizi gazetecilerden çok ayrı tutmuyoruz. Mülki idareyle, basın mensuplarının bir yakınlığının olması lazım” dedi.

“SİZLER BİRER AYNASINIZ”

Gazetecilerin yaptığı haberlerle topluma ayna olduğunu ve idare ile toplumu yakınlaştırmada da aracı rolünü üstlenerek önemli bir görev ifa ettiğini dile getiren Vali Nayir, “Basın gözümüzde önemli. Milletin haber alma, doğruyu öğrenme, tarafsız bilgiye ulaşması açısından sizler kamu görevi ifa ediyorsunuz. Her toplumun, her grubun, her meslek grubunun mutlaka sorumlulukları var. Siyasetin, ticaretin, bürokrasinin ve idarenin olduğu gibi basın mensuplarımızın da sorumlulukları var ve o sorumlulukları belirleyen ilkeleri de var. O ilkelere uyulduğu takdirde de bu meslekten tat almak, bu mesleğin hazzına ulaşmak mümkün. İnanıyorum ki bütün arkadaşlarımız kendilerinde o sorumluluğu hissederek, görevlerini yapmanın yanında, yaptıkları görevin tadını da hissedecek tarzda görevlerini ifa ediyorlardır. Sizler, toplumun bizler açısından birer aynasısınız. Toplum açısından da bizi topluma gösteren birer aynasınız. Dolayısıyla siz bu aracı rolünüzle hem idareyi hem de toplumu birbirine yaklaştıran, onların beklentilerini birbirine duyuran bir meslek mensubu olarak önemli görev ifa ediyorsunuz” diye konuştu.

“KÜTAHYA ADINA GÜZEL DESTEKLER GÖRDÜK”

Kütahya’daki görev süresi boyunca basın mensuplarıyla uyum içerisinde çalıştıklarının altını çizen Vali Nayir, “Buradaki bir buçuk yıllık görev sürem içerisinde açıklıkla söyleyeyim, basın mensubu arkadaşlarımdan güzel Kütahya’mız adına güzel destekler gördük. Yapılacak işlerde yol gösterme adına veya düşündüklerimizi halka yansıtma adına arkadaşlarımız tam bir aracı rolü üstlendiler. Bize de yardımcı olmaya çalıştılar. Toplumda htikleri sıkıntılar varsa birebir de gelip, bize o konuda yol açtılar veya yaptığımızın doğru olduğuna inandıkları konuda da gelip bizlere, ‘Bu konu doğru, iyi bir yoldasınız’ diyerek bize tekrar bir şevk unsuru oldular” dedi.

“DAHA İYİSİNİ HEDEFLEMELİSİNİZ”

Basın mensupları arasındaki birlik ve beraberliğin Kütahya’ya olumlu yansıyacağını da vurgulayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bu günlerin meslek dayanışması ve mesleğin kolay ifası, sizlerin hakları, sizlerin bu mesleği daha iyi yapabilmesi ve topluma verilecek mesaj açısından önemi var. 10 Ocak günlerinde inşallah sizler kendi aranızda burada bir basın ordusu olarak gösterdiğiniz birlik ve beraberliği gösterip hem yürüttüğünüz meslek açısından hem de yaşadığınız il açısından daha iyisini hedeflemeniz lazım. Onu da yapıyorsunuz. Buradaki birlik ve beraberliğinizde bize düşen bir şey varsa inşallah biz de yanınızda olmaya çalışarak ilimiz adına gerçekleştirilecek her güzel şeyde bu birlik ve beraberliği görmek istiyoruz. Ben tekrar bu davete icabet edip uzaktan ve yakından gelen bütün arkadaşlarımıza ve onların ailelerine sağlık ve huzur diliyorum. Mesleklerinde başarı diliyorum” diye konuştu. 

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR MAĞAZALARI ZİYARET ETTİ

Vali Ahmet Hamdi Nayir kahvaltı programının ardından Sera AVM’de hizmete giren ve girecek olan FLO Ayakkabı Mağazası ile Praktiker Yapı Marketi ziyaret edip, incelemelerde bulundu. 

Her biri yaklaşık 2 milyon TL yatırım maliyetli mağazalarda incelemelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir’e Vali Yardımcısı Arif Yalçın, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ile Sera AVM Müdürü Atakan Tahmas eşlik etti. 

Burada basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “İlimizin ticaret hayatına yapacakları katkıları yakından görmeye çalıştık. İlimizin her yönüyle ilgilenmeye çalışıyoruz. Tarih, kültür ve doğal güzelliklerinin yanında sanayisi ve ticaretiyle de olan gelişmeleri takip etmeye çalışıyoruz. Burası ilimizin en geniş ticaret alanlarından bir tanesi. Buraya gelmişken ilimize yatırım yapan ticaret erbabına hayırlı olsun dedik, başarılar diledik” dedi.

FLO Ayakkabı Mağazasında 32, Praktiker Yapı Markette ise 30 kişinin istihdam edileceği bildirildi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.